Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul din România care îşi transformă tramvaiele vechi în cafenele pe roţi. Oamenii sunt revoltaţi

Compania de Transport Public din Iaşi (CTP Iaşi) vrea să transforme unele dintre tramvaiele vechi în cafenele pe roţi pentru a atrage turiştii. Conceptul nu este unul nou, fiind prezent deja în mai multe oraşe euroepene.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 09:48

Oraşul din România care îşi transformă tramvaiele vechi în cafenele pe roţi. Oamenii sunt revoltaţi

Potrivit reporteris.ro, conducerea CTP a anunţat că un tramvai GT8 a intrat deja în procesul de "transformare" şi va intra pe traseu în cel mai scurt timp posibil. La tramvaiul-cafenea vor avea acces atât oamenii din Iaşi, cât mai ales turiştii. Oamenii sunt însă revoltaţi de decizie pentru că, spun ei, tramvaiele din oraş sunt insuficiente şi au întârzieri mari.

Conceptul este deja prezent în mai multe oraşe din Europa

Conducerea companiei se apără şi spune că tramvaiul în cauză era oricum unul vechi, retras din circuit, deci nu putea servi în circuitul de zi cu zi. "Avem un vagon din fiecare model pe care-l ținem pentru muzeul transportului. Ne-am gândit ca dintr-un astfel de tramvai destinat muzeului să facem unul turistic, împreună cu Tram Club și Primăria. Este o cafenea pe roți, care va merge pe un traseu turistic din Iași, nu un tramvai de petreceri", a declarat Cristi Stoica, şeful CTP Iaşi, pentru sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Conceptul propus la Iaşi nu este unul nou. În Roma şi Bruxelles există deja astfel de tramvaie transformate în restaurante de lux, iar în Milano şi Cracovia există aşa-numitele "tramvaie-petrecere" care sunt ca nişte cluburi de noapte mobile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Oraşul din România care îşi transformă tramvaiele vechi în cafenele pe roţi. Oamenii sunt revoltaţi