Antena Meniu Search
x

Video Ordin de protecţie şi pentru victimele din mediul online. Ce prevede noul proiect de lege şi când ar urma să intre în vigoare

Cei care se confruntă cu ameninţări virtuale, agresiune sau bullying vor putea cere, în curând, ordin de protecţie împotriva agresorilor. Este valabil şi pentru hărţuirea prin apeluri telefonice repetate. Măsura apare într-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.11.2023, 13:07

Vezi și

Proiectul prevede ca toate victimele hărţuirilor, indiferent de natura acestora, să poată beneficia de ordin de protecţie. Mai exact, şi persoanele care sunt hărţuite online sau telefonic ar putea beneficia de protecţie. Astfel, agresorii vor putea fi monitorizaţi de poliţie prin acel dispozitiv care se pune la gleznă. De asemenea, agresorilor li se poate cere să nu contacteze victima telefonic sau prin intermediul mesajelor, iar în anumite cazuri li se poate cere să meargă la o şedinţă de terapie în cazul în care un judecător consideră că este necesar acest lucru.

Proiectul de lege a trecut de Senat, mai sunt doar câţiva paşi până ar urma să intre în vigoare. Potrivit ultimelor rapoarte, ştim că în România în fiecare zi au loc mai bine de 100 de agresiuni în ceea ce priveşte violenţele în familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ordin de protecţie şi pentru victimele din mediul online. Ce prevede noul proiect de lege şi când ar urma să intre în vigoare