Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Palatul Episcopiei Greco-Catolice, obiectiv-magnet pentru turiştii veniţi la Oradea

Palatul Episcopiei Greco-Catolice era unul dintre obiectivele-magnet pentru turiştii din Piaţa Unirii din Oradea. Aflat în centrul istoric a cărui reabilitare s-a încheiat acum 2 ani, palatul devenise una dintre emblemele oraşului.

de Redactia Observator

la 26.08.2018 , 23:53

Palatul Episcopiei Greco-Catolice era unul dintre obiectivele-magnet pentru turiştii din Piaţa Unirii din Oradea. Aflat în centrul istoric a cărui reabilitare s-a încheiat acum 2 ani, palatul devenise una dintre emblemele oraşului care a înregistrat anul trecut un salt spectaculos în ceea ce priveşte numărul de turişti.

Clădirea împreună cu toate celelalte de aici din Piaţa Unirii, reabilitate cu 3,6 milioane de euro, bani europeni, în 2016, fac din Oradea unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României. Asta s-a văzut în afluxul de turişti.

Potrivit Institutlui Naţional de Statistică, în 2017, în Oradea a ajuns un număr mai mare de turişti decât cel al locuitorilor. Peste 220,000 de oameni au petrecut cel puţin o noapte în vizită în acest oraş şi au avut şi de ce. Doar în această piaţă sunt o mulţime de clădiri monument care atrag prin stilul arhitectonic dar şi prin istoria lor.

Vezi și

De la Palatul Primăriei şi Palatul Vulturul Negru până la Biserica Ortodoxă cu Lună ori Catedrala Catolică sau palatul Moskovits, toate sunt obiective de o frumuseţe rară devenite magnet turistic. Adunat cu numărul vizitatorilor de la Băile Felix şi Băile 1 Mai din apropiere, Oradea a reuşit să depăşească la numărul de turişti oraşe mult mai mari precum Cluj sau Sibiu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Palatul Episcopiei Greco-Catolice, obiectiv-magnet pentru turiştii veniţi la Oradea