Antena Meniu Search
x

Video Panică în Sinaia, după ce un urs a apărut în parcul din mijlocul oraşului. Localnicii spun că e ceva obişnuit: "A fost la mine acasă. A fost de două ori"

Teroare în centrul celei mai căutate staţiuni de pe Valea Prahovei! Un urs a apărut seara trecută chiar în parcul din mijlocul oraşului Sinaia. Zona a fost imediat împânzită de poliţişti şi jandarmi, iar turiştii şi localnicii au fost avertizaţi de pericol prin Ro-Alert. Prezenţa animalului vine la doar câteva ore după ce un copil de 8 ani a fost muşcat de un urs în apropiere de Barajul Vidraru. Iar pe Fii Observator, un telespectator ne-a sesizat o altă situaţie îngrijorătoare. De câteva zile, un urs îi intră în curte şi în casă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.05.2024 , 19:33

Imaginile surprinse de camera de supraveghere sunt chiar de noaptea trecută. Ursul este filmat în timp ce se plimbă prin curtea unei familii din Valea Doftanei. Abia după ce proprietarul a făcut gălăgie, animalul a fugit în pădure. Telespectatorul care a sesizat cazul pe Fii Observator spune că ursul l-a vizitat în fiecare seară în ultima săptămână. Ba chiar, prima dată i-a intrat în bucătărie, unde a rupt filtrul de la hotă şi a furat o cutie cu sare.

Localnicii spun că animalele apar printre oameni tot mai des

Prezenţa urşilor în zone locuite s-a înteţit în ultima perioadă. În căutare de hrană uşor de procurat, animalele sălbatice nu se mai feresc nici de lumina zilei, aşa cum arată aceste imagini suprinse în Predeal. Seara trecută, alarma s-a dat şi în centrul staţiunii Sinaia. Zona vizată a fost una intens circulată de turiştii ieşiţi la plimbare. Alerta în parcul Dimitrie Ghica s-a dat aseară, în jurul ori 21 şi 30 de minute. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis mesajul Ro-Alert în care avertiza turiştii şi localnicii asupra pericolului. Iar în parcul central au fost mobilizate echipaje de urgenţă ale jandarmeriei şi un echipaj SMURD, din cadrul Detaşamentului Sinaia.

Vezi și

Localnicii spun că animalele apar printre oameni tot mai des. "A fost la mine acasă! A fost de două ori, a fost şi azi dimineaţă", spune un bărbat. "De vină sunt oamenii care i-au hrănit! Şi s-au învăţat aşa!", spune o femeie. Ieri, în apropierea Barajului Vidraru, un copil de opt ani a fost rănit în timp ce hrănea animalul din maşina în care era cu părinţii. Ursul l-a zgâriat pe mâini. Oamenii au sunat la 112 iar medicii i-au pansat rănile. Nu a fost nevoie de internare. Este al doilea caz de atac în judeţul Argeş, în doar o lună. O turistă britanică a avut şi ea nevoie de îngrijiri după ce a încercat să fotografieze un exemplar care se apropiase de ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Panică în Sinaia, după ce un urs a apărut în parcul din mijlocul oraşului. Localnicii spun că e ceva obişnuit: "A fost la mine acasă. A fost de două ori"