Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a sărutat crucea de la pieptul IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei (video)

Papa Francisc a sărutat crucea de la pieptul IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei, la câteva clipe după ce a ajuns la Bucureti, pe Aeroportul Otopeni.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 31.05.2019, 17:52

Papa Francisc la Bucureşti Vezi și

Papa Francisc a sărutat crucea de la pieptul IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei, la câteva clipe după ce a ajuns la Bucureti, pe Aeroportul Otopeni.

Papa Francisc a sosit vineri la la Bucureşti, pe Aeroportul "Henri Coandă" la coborârea din aeronavă fiind aşteptat de preşedintele Iohannis, dar şi de copii de la şcoli catolice, prelaţi ai bisericilor Ortodoxă şi Catolică şi de numeroşi credincioşi.

Preşedintele Iohannis şi soţia sa  l-au întâmpinat pe Suveranul Pontif. "Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc.", a spus preşedintele Klaus Iohannis. "Suntem fericiţi să vă avem aici.", a adăugat Carmen Iohannis, adresându-se Papei.

Unul dintre cele mai semnificative momente ale începutului vizitei Papei a avut loc atunci când lui Francisc i-a fost prezentat IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei, reprezentantul Patriarhiei Române. După ce l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat de mai multe ori pe obraji, Papa Francisc a pus mâna pe crucea de pe pieptul arhiepiscopului, a dus-o la buze şi a sărutat-o.

De asemenea, un public numeros format din elevi de la şcoli catolice şi din credincioşi a scandat numele Papei şi a fluturat steguleţe tricolore cu însemnele papale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Papa Francisc a sărutat crucea de la pieptul IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei (video)