Antena Meniu Search
x

Video Paradă de Ziua iei româneşti, pe străzile din Galați. Horă demnă de Cartea Recordurilor, în piaţa Alexandru Ioan Cuza

Astăzi, de Sânziene, se sărbătoreşte şi Ziua universală a iei româneşti. La Galaţi a fost celebrată în avans, cu un marş pe străzile municipiului, la care au participat sute de oameni, îmbrăcaţi în port popular. Parada s-a încheiat cu o horă în piaţa Alexandru Ioan Cuza, demnă de cartea recordurilor.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 08:53

Vezi și

Zeci de familii cu copii, admiratori ai iei sau al portului popular au înfruntat canicula şi şi-au dat întâlnire în faţa Catedralei Arhiepiscopale.

Ia românească este sărbătorită în 50 de țări de pe șase continente şi face legătura cu strămoşii noştri, amintindu-ne de lada de zestre a bunicii.

Mulţi dintre copiii prezenţi au avut ocazia să îşi facă primele amintiri în port popular. 

Paradă în straie populare, de ziua iei

Sute de oameni de toate vârstele au luat la pas mărunt străzile, purtând cu mândrie straie populare. S-au oprit mai apoi în piaţa Alexandru Ioan Cuza, unde au încins o horă mare. Evenimentul a fost un prilej de a susţine, încuraja şi promova purtarea costumului popular tradiţional românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Paradă de Ziua iei româneşti, pe străzile din Galați. Horă demnă de Cartea Recordurilor, în piaţa Alexandru Ioan Cuza