Antena Meniu Search
x

Video Paradoxul dintr-o localitate din Gorj: Stau pe o comoară de zăcământ, dar nu o pot folosi. Rezervele de gaz de aici ar putea ţine preţurile în frâu

Şi dacă vorbim de gaze naturale, vă spunem că o localitate din Gorj se poate lăuda cu una dintre cele mai mari comori din țară. Locuitorii din Licurici au sub picioare un mare zăcământ de gaze naturale, deși nu sunt racordați la gaz, în case.

Alin Stan
de Alin Stan

la 19.10.2021, 14:52

Vezi și

În localitatea Licurici se află patru puncte de colectare de extragere a gazelor naturale din localitate, fiind vorba de una dintre cele mai bogate comune din ţară din punct de vedere al acestor resurse.

La Licurici a fost descoperit un mare zăcământ de gaze naturale, iar asta însemna ca țara noastră să depindă din ce în ce mai puțin de gazele de import, iar prețurile pentru populație poti fi ținute în frâu. S-a constatat că rezervele de gaz, aflate la adâncimi de 3.700 de metri, vor ţine sondele în viaţă încă 20 de ani, la nivelul actual de producţie. 

Stau pe o comoară, dar nu pot profita de ea 

Deşi au o adevărată comoară sub picioare, oamenii încă nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale, deşi în urmă cu 30 de ani, aici a fost pusă prima sondă de extragere. Primarul din localitate promite însă oamenilor că îi va racorda începând de anul viitor şi spune că are deja un proiect în derulare, ce prevede acest lucru.

Totul s-ar fi împotmolit însă pentru că nu au primit finanţare din partea statului român şi banii din bugetul local nu sunt suficienţi pentru o astfel de investiţie. Oamenii speră din tot sufletul să aibă parte de gaze naturale pentru că le este foarte greu mai ales iarna, atunci când trebuie să se aprovizioneze cu material lemnos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Paradoxul dintr-o localitate din Gorj: Stau pe o comoară de zăcământ, dar nu o pot folosi. Rezervele de gaz de aici ar putea ţine preţurile în frâu