Antena Meniu Search
x

Video Pârtiile de schi din ţara noastră, preferate mai mult de turiştii străini decât de români

Schiorii români şi străini fac schimb de pârtii. Sunt mulţi care trec graniţele ţării pentru o experienţă nouă pe schiuri. În Poiana Braşov sau Cavnic, ajung tot mai mulţi italieni sau austrieci. Asta, în timp ce noi suntem mai degrabă atraşi de staţiunile din Ucraina. Sunt peste 70 de kilometri de pârtii acolo, nu e aglomeraţie şi nici nu te chinui să găseşti un loc de parcare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 31.01.2022, 18:03

În plin sezon de schi, pârtiile din Poiana Braşov sunt pline de turişti, atât români cât şi străini. Schi este unul dintre cuvintele care se aud la fel în multe dintre limbile care se aud în prezent pe pârtiile din Poiana Braşov şi nici bucuria alunecatului pe zăpadă nu are graniţe.

Turist: Oamenii sunt drăguţi, îţi faci treaba, nu trebuie să îţi faci griji că s-ar uita ciudat la tine, sunt foarte respectuoşi. Dacă vor să meargă sus sau să coboare, toată lumea se dă într-o parte ca să facă spaţiu în mijloc pentru toată lumea.

Turiştii străini sunt atraşi, în primul rând, de atmosfera din Poiană.

Robert Tolnai, instructor de schi: Au fost şi din Anglia, Turcia, din Israel au venit mulţi şi le place atmosfera, le place mâncarea, le plac pârtiile, le place natura.

Străinii sunt atraşi şi de domeniul schiabil din Cavnic, judeţul Maramureş.

Oana Poenar, administrator pârtie: Le place foarte mult la noi, le place mâncarea de aici, ziceau că hotelul este amplasat chiar pe pârtie, au toate facilităţile de are au nevoie. Ei zic că este mult mai ieftin decât să schieze în străinătate.

Motivul pentru care unii români preferă pârtiile din străinătate

Pe de altă parte însă, sunt şi români care preferă să schieze pe pârtiile din afara ţării.

Turist român: Am fost plecat în Italia anul trecut, în Livigno.

Reporter: Şi dacă ar fi să faceţi o comparaţie, plusuri, minusuri?

Turist român: Evident, nu se compară ca afară.

Turist român: Eu am fost doar în Bukovel, în Ucraina, şi am fost foarte plăcut suprinsă de domeniu, de organiarea de acolo, te tot. Practic doar urci-cobori, urci-cobori, nu faci pauze. E un pic mai mult decât găsim aici.

Domeniul Bukovel, din Ucraina, este la o aruncătură de băţ de Cavnic, la aproximativ trei ore de mers cu maşina.

Viorel Zăgrean, instructor schi: În România nu găseşti atâţia kilometri de pârtie faţă de Bukovel unde sunt aproximativ 70 de kilometri de pârtii conectate între ele. Pentru România ar fi înălţimea la care se schiază şi peisajul mult mai frumos.

Indiferent de locaţia pe care o aleg, schiorii se bucură de atmosferă şi de adrenalină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pârtiile de schi din ţara noastră, preferate mai mult de turiştii străini decât de români