Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj la Sfânta Parascheva 2023. O familie din București împodobește cu flori de 20 de ani baldachinul pe care sunt așezate sfintele moaște

Este forfotă la Iaşi, acolo unde mâine va începe cel mai mare pelerinaj de la noi din ţară. Zeci de mii credincioşi vor ajunge în capitala Moldovei, să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi pe 7 octombrie şi va rămâne spre închinare până pe 15 octombrie, au anunţat, joi, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB).

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.10.2023, 08:41

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: "Totul este aproape gata pentru a-i primi pe pelerini. Iașiul se pregătește de câteva săptămâni, baldachinul a fost deja ridicat lângă Catedrala Mitropolitană și, în câteva ore, urmează să fie împodobit cu flori. Aceeași familie din București vine să de două decenii să împodobească acest baldachin cu flori, ca un semn de recunoștință pentru Sfânta Parascheva care i-a ajutat de atâtea ori. Ei spun că au început să împodobească acest baldachin cu flori după ce Sfânta Parascheva li s-a arătat în vis în urmă cu două decenii și spuneau că vor face asta pentru tot restul vieții dacă le va fi permis.

În aceeași timp, se fac pregătiri intense de două săptămâni, măicuțele de la o mănăstire din oraș au lucrat la veșmântul nou pe care îl va purta Sfânta Parascheva în acest an, pentru că în fiecare an este făcut un nou veșmânt. De asemenea, este făcut cu bani de la un binefăcător care rămâne mereu anonim. Mai mult decât atât, deja de două săptămâni Iașiul își primește pelerinii. Mii de oameni au venit deja să se închine, dorind să scape de aglomerație care va fi în zilele următoare. Mâine, la ora 6 va începe slujba în care moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană și apoi așezate aici, pe baldachinul cu flori. Încă din această după amiază este de așteptat ca primii pelerini să se pună la rând, cei care își doresc să fie primii care se vor închina la moaștele odată ce vor fi scoase afară. Vor rămâne aici moaștele pentur mai bine de o săptămână pentru că avem un pelerinaj mai lung în acest an, până pe data de 15 sau chiar 16 octombrie."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Pelerinaj la Sfânta Parascheva 2023. O familie din București împodobește cu flori de 20 de ani baldachinul pe care sunt așezate sfintele moaște