Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pericol pe Defileul Jiului. Alpiniștii îndepărtează bolovani uriași care riscă să cadă pe șosea

Probleme pe Defileul Jiului. Alpiniştii utilitari îndepărtează bolovanii care riscă să cadă pe şosea. Unii sunt de dimensiunile unei maşini şi pot provoca tragedii. În urmă cu doi ani, în aceeaşi zonă, un şofer a murit după ce o bucată de piatră a fost proiectată prin parbrizul maşinii pe care o conducea. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.06.2024 , 18:03

Pericolul vine de sus în Defileul Jiului. Marius e alpinist de peste 10 ani. Urcă pe munte chiar şi până la 200 de metri ca să îndepărteze bucăţile de piatră şi copacii care riscă să cadă pe şosea. Lucrările se fac cu alpinişti utilitari. Se intervine în zonele unde nu pot fi montate plase de protecţie pe versant.

Traficul este oprit în reprize de câte 20 de minute pentru ca lucrările să se facă în siguranţă. Şoferii care tranzitează Defileul Jiului spun că văd des pietre pe carosabil.

Lucrările pe șoseaua din Defileul Jiului au început de anul trecut

Vezi și

Pentru intervenţiile care se întind pe patru ani, Compania de Drumuri a alocat peste 260.000 de lei.

"Aceste verificări nu înseamnă că totul este 100% sigur. Pot apărea în urma viiturilor, în urma ploilor, vânturi puternice sau a animalelor sălbatice care tranzitează aceste zone, pot să apară căderi de pietre. E sector de versant muntos, parc naţional, nu se poate torcreta sau alte tipuri de lucrări", a declarat Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

În urmă cu doi ani, un şofer a fost ucis pe Defileul Jiului de un bolovan căzut de pe versant. Bucata de stâncă a spart parbizul maşinii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Pericol pe Defileul Jiului. Alpiniștii îndepărtează bolovani uriași care riscă să cadă pe șosea