Antena Meniu Search
x

Video Pericolul ascuns în pateul de ficat de pasăre. "Trucurile" folosite de comercianţi

În spatele gustului bun al pateului de pasăre, un aliment îndrăgit de mulţi copii, se pot ascunde multe pericole. Acest produs alimentar, printre cele mai populare din ţara noastră, poate fi un pericol pentru sănătate.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 12:25

Vezi și

Concluzia vine în urma unei analize a unei asociatii de Protecţia Consumatorilor, care a studiat, cu atenţie, etichetele a 37 de produse provenite de la diverşi producători şi distribuitori. Inspectorii au descoperit că mai bine de două procente din pateurile de pasăre conţin 9 aditivi alimentari. Aproape unul din zece are în compoziţie 6 E-uri, iar mai mult de jumătate dintre ele conţin cel puţin un aditiv. Totuşi, trei din zece pateuri nu conţin niciun E.

O altă supriză neplăcută vine şi din proporţia ingredientelor folosite în pateul de ficat de pasăre. Mai exact, doar puţin peste jumătate dintre produse au ca prim ingredient ficatul de pasăre. În timp ce apa figurează în proporţii uriaşe în patru din zece produse. Şi, cu toate că eticheta promite ficat de pasăre, aproape 3% din pateuri folosesc, în principal, un alt tip de carne. În proporţii ceva mai mici, majoritatea pateurilor de pasăre conţin şi proteină din porc, slănină sau şorici, iar în altele, le regăsim pe toate la un loc. Protecţia Consumatorului atrage atenţia şi în ceea ce priveşte conţinutul de sare din aceste alimente, de până la şase grame. Vă reamintim, medicii recomandă să nu depăşim 5 grame de sare pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Pericolul ascuns în pateul de ficat de pasăre. "Trucurile" folosite de comercianţi