Antena Meniu Search
x

Video Permise auto pentru toate categoriile, obţinute în doar câteva ore. Cum au reuşit "performanţa" doi șefi din cadrul DRPCIV Bucureşti

Doi șefi de la Serviciul Permise și Înmatriculări din București sunt anchetaţi pentru că și-ar fi aranjat propriile examene auto. O schimbare făcută în fișa postului îi obliga să dețină permis pentru toate categoriile auto, pentru a-și putea păstra funcțiile. Timpul scurt în care ofițerii au reuşit să își obțină documentele le-a atras atenția procurorilor. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 18.04.2022, 19:29

Vezi și

Ofiţerii şi-ar fi rezolvat examenele pentru a obține permisul auto pentru motociclete, camioane, tractoare sau chiar autobuze. "În ultima săptămână, ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție ar fi descins atât la sediul Serviciului care se ocupă de Permise și Înmatriculări, dar și la două școli de șoferi din Bucuresti, de unde ar fi ridicat mai multe documente necesare anchetei", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

De caz s-a ocupat iniţial chiar fostul șef al instituţiei, care a cerut sprijinul ofiţerilor anticorupţie. "În urma unei sesizări venite ... Sublinia faptul că doi lucrători din cadrul SPC București ar fi obținut cel puțin în mod suspect anumite categorii ale permisului de conducere. Verificările au fost făcute inițial la nivelul Direcției Regim Permise, dar la un moment dat a fost cerut sprijinul colegilor de la DGA", a declarat Florin Cătană, fost șef DRPCIV.

Noi reguli în fişa postului pentru ofiţeri

În anul 2019, fișele de post pentru ofițeri au fost schimbate. Noile reguli cereau ca șefii de la Permise să dețină toate categoriile auto. "Fișa postului poate fi schimbată de către angajator în momentul în care are loc o reorganizare, în momentul în care au loc stabilirea de noi atribuții. El ca polițist, ca persoană, trebuie să vină, să se muleze, să se adapteze pe această fișă a postului", explică Vasile Zelca, din partea unuei sindicat al polițiștilor.

Pe acelaşi subiect

Astfel, mai mulți ofițeri care își ocupau funcțiile prin împuternicire şi care așteptau ca posturile respective să fie scoase la concurs s-ar fi grăbit să obțină dreptul de a conduce toate categoriile, pentru a îndeplini toate criteriile din noua fișă a postului.

Permis auto pentru toate categoriile, obţinut în zile sau ore

Anchetatorilor le-ar fi atras atenția inclusiv intervalul scurt, de doar câteva zile sau chiar ore, în care respectivii candidați reușeau să își obțină permisul pentru multiple categorii auto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Permise auto pentru toate categoriile, obţinute în doar câteva ore. Cum au reuşit "performanţa" doi șefi din cadrul DRPCIV Bucureşti