Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 600 de tone de deşeuri periculoase, aduse în ţară pentru "reciclare", au fost abandonate pe un teren privat din Arad

Peste 600 de tone de deşeuri periculoase au descoperit poliţiştii pe un teren privat din Arad! Imprimante, hârtie, materiale plastice şi textile, ambalate în saci de rafie, au fost aduse în ţară pentru a fi reciclate, însă ele au fost abandonate, formând un deal imens. A fost deschis un dosar penal dar proprietarul terenului este de negăsit. Autorităţile, de asemenea, n-au nicio explicaţie.

de Iulia Pop

la 27.09.2024 , 14:35

Omul de afaceri italian a înregistrat o firmă în anul 2019 şi din 2020 a început să aducă deşeuri în ţară. Imediat, grajdurile din Sintea Mare, dar şi terenurile din împrejurimi s-au umplut de astfel de deşeuri de plastic şi nici gând să fi fost vreodată vorba de reciclarea lor.

În prezent, compania este în insolvenţă, iar partonul italian - de negăsit. După percheziţiile poliţiştilor din cadrul IPJ Timiş şi ale comisarilor de la Garda Naţională de Mediu, toate cele 650 de tone de deşeuri au fost confiscate până la terminarea anchetei.

În acest caz s-a deschis şi un dosar penal pentru poluare prin evacuare în atmosferă a unor deşeuri periculoase, deţinere de deşeuri periculoase în afara spaţiilor autorizate şi neluarea măsurilor pentru reciclarea lor.

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » Peste 600 de tone de deşeuri periculoase, aduse în ţară pentru "reciclare", au fost abandonate pe un teren privat din Arad