Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plăcile din beton s-au ridicat din senin, pe un drum judeţean din Gorj. Localnicii dau vina pe căldura din ultimele zile

Un drum județean din Gorj s-a transformat într-un real pericol pentru șoferi. Din cauza căldurii, mai multe plăci din beton de pe șosea s-au ridicat și au provocat chiar şi un accident de circulație. Un şofer nu a văzut capcana din mijlocul drumului și a pierdut controlul volanului. Pasagera acestuia a fost rănită și a ajuns la spital. Autoritățile au trimis un utilaj în zonă pentru a remedia problema.

de Diana Speretoiu

la 19.06.2024 , 09:14

Patru plăci de beton de pe drumul județean care traversează localitatea Dănești, din apropiere de Târgu Jiu, s-au ridicat și au devenit adevărate capcane. Totul s-a întâmplat brusc, iar oamenii din zonă dau vina pe căldura din ultimele zile, dar și pe apa care s-a infiltrat sub șosea. Mai mult, mașinile de mare tonaj care tranzitează zona au făcut ca dalele să se ridice rapid. Un şofer care nu a observat la timp pantele formate în șosea, a făcut accident. Pericolul nu era semnalizat. 

Miruna Prejbeanu, IPJ Gorj: Un bărbat de 55 de ani, din cauza unor declivităţi în asfalt, formate în condiţii meteo extreme de caniculă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a plonjat pe carosabil, rezultând rănirea unei femei de 56 de ani. 

Drumul nu a fost asfaltat niciodată

Vezi și

Pasagera sa din spate a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Un utilaj a fost trimis la fața locului să remedieze problema, iar polițiștii au dirijat circulația. 

Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj: Dacă nu este aşa de cald, turnăm din nou beton. Oricum, drumul este în licitaţie publică. De aceea, am şi insistat să fie finanţat din fonduri europene pentru că este un drum foarte, foarte scump. În trei săptămâni începem să reabilităm drumul, drum ce înseamnă scoaterea tuturor dalelor de beton de pe traseul acestuia. 

Drumul nu a fost asfaltat niciodată, însă urmează să fie modernizat în lunile care urmează. 

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Plăcile din beton s-au ridicat din senin, pe un drum judeţean din Gorj. Localnicii dau vina pe căldura din ultimele zile