Antena Meniu Search
x

Plajele Vadu şi Corbu, aglomerate de prea mulţi turişti care căutau liniştea

Au vrut să fugă de aglomeraţie şi au nimerit exact în mijlocul ei. Plaje altădată goale sunt acum sufocate de turiştii care caută izolarea. Vadu şi Corbu sunt pline cu mii de oameni în fiecare zi. Mulţi dintre ei spun că au fugit de nebunia din Mamaia, Costineşti sau Eforie, staţiuni în care regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus par să fie mai degrabă mituri. Toţi ştiu de ele, însă prea puţini le respectă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.08.2020, 21:28

Vezi și
  • În zone au apărut chiar şi rulote şi corturi.
  • Aglomeraţie a fost şi pe alte plaje.

Fără comercianţi pe plajă, şezlonguri sau muzică, dar cu aglomeraţie cum nu a fost în niciun an. Plajele sălbatice de la Corbu şi Vadu şi-au schimbat radical înfăţişarea în vara pandemiei. Din staţiunile supraaglomerate, mii de turişti s-au reorientat spre locurile altădată pustii.

(Turist): Acum, cu criza coronavirus, am zis hai să încercăm.

(Reporter): Şi toată lumea a gândit la fel ca dumneavoastră?

(Turist): Da, să caute un loc izolat. Şi în felul ăsta nu mai e nimic, niciunul izolat.

“În primul rând, din motive de siguranţă am ales să venim aici. Sperăm să putem menţine distanţarea socială un pic mai mult”, spune alt turist.

“Am venit din Bucureşti. Iniţial am oprit în Mamaia, ni s-a părut foarte aglomerat, am intrat şi prin Năvodari şi e la fel de aglomerat. Şi am zis hai să încercăm aici”, spune o turistă.

“Am mai fost de vreo trei ori în ultimii patru ani, să zic. Zici că e o altă plajă. Era pustiu, erau vreo două, trei corturi campate şi nişte rulote. Şi acum zici că e buricul Mamaiei. E foarte, foarte populat, plin, nasol”, declară o tânără.

E plin şi de corturi şi rulote, chiar şi cu riscul amenzilor. Cei care campează în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, fără să fie într-un loc special amenajat, pot ajunge să scoată din buzunar chiar şi 6.000 de lei.

Dincolo de cifre, legi sau amenzi, plaja de la Vadu rămâne una dintre cele mai frumoase şi sălbatice de pe întreg litoralul românesc. Turiştii care vin aici pot avea surpriza să vadă lebede sau alte păsări din Delta Dunării. O imagine absolut fermecătoare.

Turiştii care au ales, în schimb, sudul litoralului au avut întâi de îndurat calvarul ambuteiajului de pe şosea.

La prânz, plaja de unde acum câteva zile o tânără din Suceava a fost luată cu ambulanţa, iar apoi confirmată cu COVID 19, a fost din nou supraaglomerată.

“Unde să se mai păstreze, doamnă, distanţa. Nu vedeţi ce e aici? Chiar nu m-am protejat deloc. A venit unul, ce să fac acum? Să-i zic: Daţi-vă mai încolo?”, spune o turistă.

La începutul verii au fost promise sancţiuni dure pentru cei care nu respectă regulile pe litoral. Până acum însă au fost date doar nişte amenzi.

(Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii): Ministerul Sănătății este cel care face anumite verificări, nu este cel care ia măsurile, este cel care le impune.

(Reporter): Dar cine?

(Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii): La nivelul Ministerului de Interne, după cum știți și legea spune foarte clar, Poliția, Jandarmerii, Poliția Locală, DSU, pompierii.

(Reporter): Ați face plajă pe litoralul românesc cu familia?

(Nelu Tătaru): Dacă aș respecta niște reguli, aș face.

Cel mai probabil, plajele vor începe să se mai golească de pe la mijlocul lunii septembrie, după ce va începe şi şcoala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Plajele Vadu şi Corbu, aglomerate de prea mulţi turişti care căutau liniştea