Antena Meniu Search
x

Video Plăteau până la 13.000 de euro să traverseze ilegal țara și primeau transport în condiții inumane. Rețeaua de trafic de migranți, destructurată în Dolj

O reţea de trafic de migranţi care acţiona din 2019 a fost destructurată în Dolj. 21 de persoane au fost arestate preventiv şi sunt cercetate pentru constituire de grup infracţional, trafic de migranţi şi complicitate la trecerea frauduloasă a graniţei. Cristina Oprea ştie mai multe despre acest subiect. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 20.01.2023, 08:11

Vezi și

Migranții erau ajutați să treacă ilegal granița dintre România și Bulgaria prin zona de sud a județului Dolj. Se foloseau de ambarcațiuni improprii transportului de persoane care le puneau oamenilor în pericol siguranța și sănătatea. Nici odată ce ajungeau pe uscat soarta migranților nu se schimba.

Erau transportați până în zona Timișoarei, în condiții inimaginabile. Uneori, erau înghesuiți în tiruri, printre mărfuri, iar alteori chiar în portbagajul unor autoturisme. Și nu o dată, se arată în comunicatul poliției, grupurile de migranți au fost abandonate în zone nesigure și în condiții meteo vitrege.

Destinația migranților era de cele mai multe ori Germania

Destinația migranților era de cele mai multe ori Germania sau alte state din Vestul Europei. Ultimul transport depistat de oamenii legii a fost în data de 13 ianuarie, atunci când a fost descoperit în apropiere de Calafat un grup de 21 de cetățeni sirieni care fuseseră racolați de membri rețelei. Pentru a fi introduși pe teritoriul țării noastre și transportați în felul acesta până la destinația lor, migranții plăteau sume între 8.000 și 13.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Plăteau până la 13.000 de euro să traverseze ilegal țara și primeau transport în condiții inumane. Rețeaua de trafic de migranți, destructurată în Dolj