Antena Meniu Search
x

Video Podul Grant se deblochează pe jumătate. După 5 luni de trafic infernal, sensul de mers Crângaşi-Turda se redeschide

De mâine se poate circula din nou pe podul Grant. După 5 luni de lucrări şi trafic infernal, se redeschide sensul de mers Crângaşi-Turda care a fost reparat de municipalitate. Odată cu redeschiderea lui şi tramvaiul va circula din nou pe pod, în ambele sensuri. 

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 15:12

Vezi și

Chiar dacă se deblochează pe jumătate, sunt deja restricţii pe celălalt sens de circulaţie al podului, doar pe prima bandă de circulaţie, pentru alte reparaţii ce vor dura un an. Continuă şi lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă. Şantierul deschis anul trecut în septembrie, se va închide abia anul viitor. 

Întreaga zonă a fost supraaglomerată

Şoferii care au trecut zilnic prin zona podului Grant, şi-au pierdut de mult răbdarea. În cele 5 luni de şantier, au ocolit kilometri întregi şi au pierdut sute de ore în trafic. Pasajul Barasab a preluat încă 10.000 de maşini care, în mod normal, circulau pe podul Grant aşa că este blocat mai tot timpul. 60.000 de maşini îl tranzitează zilnic. Podul a trecut şi prin lucrări de consolidare.

Municipalitatea are însă datorii către constructor. "Nu am putut să facem plăţile în totalitate ceea ce constructorul a lucrat. Au fost făcute plăţi şi anul acesta, anul trecut s-au plătit aproximativ 3 milioane, anul acesta vreo 10 milioane de lei", adaugă Marian Bârgău, director Administraţia Străzilor Bucureşti.

Adică 13 milioane de lei dintr-un total de 64 de milioane de lei. Pentru a putea achita facturile către constructor, Primăria Capitalei are nevoie de votul consilierilor generali pentru un nou proiect de buget. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Podul Grant se deblochează pe jumătate. După 5 luni de trafic infernal, sensul de mers Crângaşi-Turda se redeschide