Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poliţia Română face angajări din sursă externă. A scos la concurs peste o mie de posturi, în toată ţara

Poliţia Română face o nouă rundă de recrutări. Sistemul este pe minus cu 30.000 de angajaţi, aşa că admiterea la Academie are miză mare. Mai mult decât atât, pe lângă cele 800 de locuri disponibile pentru ofiţeri, au fost scoase la concurs peste o mie de posturi din sursă externă. 

de Cristi Popovici

la 23.08.2024 , 15:01

 Este o perioadă plină de emoţii pentru cei care se văd poliţişti. Tinerii care s-au înscris la Academia de Poliţie, de exemplu, dau în această perioadă, testele sportive. Este un examen în adevăratul sens al cuvântului şi orice greşeală duce la eliminarea candidatului.

Au păţit-o zeci de tineri, astăzi, care au părăsit în lacrimi sala de sport a Academiei de Poliţie. Cei care s-au pregătit, însă, din timp au trecut proba sportivă cu brio şi merg acum la examenul scris, care va avea loc peste o săptămână. La Academia de Poliţie sunt scoase 880 de locuri la concurs, iar pe ele s-au înscris aproximativ 3.000 de tineri. Aşadar, concurenţa este destul de mică. Au trecut zilele când erau zeci de mii de înscrişi, astfel că Poliţia apelează acum şi la alte metode pentru a face angajari, scopul fiind să acopere deficitul uriaş de personal.

Astfel, tot în această perioadă se fac înscrieri pentru angajarea directă în poliţie din sursă externă. Însă şi aici se dă o probă sportivă, dar şi una scrisă, din legislaţie. Sunt în jur de 1200 de locuri scoase la concurs de ministerul de Interne în toată ţara.

Vezi și

Mii de angajaţi MAI cer să fie pensionaţi

Ministerul trece printr-o perioadă destul de complicată, iar problema principală o consitituie solicitările de pensionare făcute de mii de angajaţi din cauza discuţiilor din spaţiul public privind schimbarea legilor care modifică sistemul de pensii speciale. MAI acţionează în aceast an cu mult mai puţini poliţişti decât în anii precedenţi, are spre exemplu, cu o treime mai puţini ofiţeri în Jandarmerie, iau ISU are ocupată organigrama în proporţie de 75%, deci îi lipseşte un sfert dintre angaţi. În cazul IGPR, lipseau, la începutul acestui an, 22% dintre ofiţerii de poliţie.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Poliţia Română face angajări din sursă externă. A scos la concurs peste o mie de posturi, în toată ţara