Antena Meniu Search
x

Video Poliţia Română, la ceas aniversar. Cu arme, câini de urmă şi echipamente de ultimă generaţie, oamenii legii au sărbătorit în avans în Parcul Herăstrău

Sute de oameni, au sărbătorit în avans ziua Poliţiei Române, în parcul Herăstrău. Cu arme, câini de urmă şi echipamente de ultimă generaţie, poliţiştii au reuşit să atragă toate privirile. Cei mici au fost fascinaţi de discuţiile cu agenţii, dar şi de echipamentele şi autospecialele pentru care au stat la rând ca să le studieze îndeaproape.

de Redactia Observator

la 24.03.2024, 11:47

Vezi și

La 202 ani de când Poliția Română a luat naștere ca instituție, agenţii i-au invitat atât pe cei mici, cât și pe curioșii de toate vârstele să vadă ce presupune meseria de polițist. De la câini de urmă, la armament greu sau la motoare puternice din flota Poliției, toate au fost prezentate în parcul Herăstrău.

Poliţia Română, la ceas aniversar

Bogdan Ghebaur, Poliția Română: I-am aşteptat cu cele mai noi autospeciale, motociclete, dar am avut pentru ei pregătite şi mai multe surprize. Tot aici au putut să vadă şi luptătorii Poliţiei Române cu cea mai nouă tehnică.

Dar și uneltele folosite de mascații de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Pe acelaşi subiect

O adevărată atracție a fost însă robotul pirotehnic - mașinăria care îi ține pe polițiști în siguranță, în cazurile în care mediul este unul periculos. Spre exemplu, în momentele în care trebuie să verifice colete neidentificate, care ar putea avea pericol de explozie. Pe lângă echipamentul expus în parc, cei mici au putut să îi cunoască pe polițiști și să participe la ateliere de desenat, de prim-ajutor sau de educație rutieră.

Reporter-copii: Tu ce vrei să te faci când o să fii mare? Poliţistă!

- Să port uniformă şi pălărie. Mi-au plăcut cel mai mult armele. 

- Tot, tot mi-a plăcut

- Ce crezi tu că face un poliţist?

- Respectă regulile şi dă amenzi la oameni şi arestează infractorii.

Ochii au fost, din când în când, ațintiți și spre cer. Asta pentru că elicopterul Black Hawk, mândria Poliției Române, a survolat zona, spre bucuria celor mici. Astfel de festivități au loc întreaga săptămână, în toate județele țării, iar accesul este liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Poliţia Română, la ceas aniversar. Cu arme, câini de urmă şi echipamente de ultimă generaţie, oamenii legii au sărbătorit în avans în Parcul Herăstrău