Antena Meniu Search
x

Video Pompierii din Maramureş au ieşit cu autospecialele pe străzi pentru a atenţiona în privinţa incendiilor de vegetaţie. Amenda ajunge şi la 15.000 de lei

Primăvara din Maramureş a venit cu temperaturi ridicate, ghiocei, dar şi incendii de vegetaţie uscată. Este misiunea cu care se confruntă pompierii, în această perioadă. Pentru a informa oamenii, cei care se luptă cu flăcările zi de zi, au ieşit cu autospeciala pe străzile din judeţ. Focul în spaţii deschise este interzis şi se poate face doar cu un aviz obţinut de la primării sau Serviciile Voluntare Pentru Situaţii de Urgenţă.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.03.2023, 07:28

Vezi și

Încă de la prime ore, pompierii au ieşit pe străzile din Baia Mare, pentru anunţa oamenii despre aceste incendii de vegetaţie. Chiar dacă sunt interzise, în tot acest timp, unii gospodari au aprins deja câmpurile cu resturi vegetale. "La familia respectivă am trimis din cadrul primăriei pe cineva. O să le atragă atenţia şi o să le dea o somaţie. La următorul incident o să le dăm o amendă", a declarat Călin Achim, primar Coaş.

Există şi mici excepţii. Focul se poate aprinde doar după ce localnicii primesc un aviz de la primării sau de la serviciile voluntare. Însă, trebuie supravegheat. "Arderea nu va fi făcută în perioada când suflă vântul şi se va supraveghea permanent focarul, bineînţeles, la final jarul se va stinge", a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureş.

Amenda în cazul incendiilor de vegetaţie uscată este între 7.500 şi 15.000 de lei. Iar în cazul persoanelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Pompierii din Maramureş au ieşit cu autospecialele pe străzi pentru a atenţiona în privinţa incendiilor de vegetaţie. Amenda ajunge şi la 15.000 de lei