Antena Meniu Search
x

Video Pompierii români care urmează să ajute la stingerea incendiilor din Grecia au ajuns în Atena

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat că cei peste 100 de pompieri salvatori care au plecat din România pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie din Grecia a ajuns la Atena.

de Redactia Observator

la 07.08.2021, 15:39

Vezi și

Ofiţerii responsabili de coordonarea modulului de intervenţie din România au intrat în legătură cu omologii lor eleni în vederea stabilirii locaţiei şi a modului de organizare a pompierilor români care vor acţiona alături de celelalte module internaţionale sosite în ajutor, în scopul limitării răspândirii incendiilor de vegetaţie care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc, mai arată sursa citată.

Premierul Florin Cîţu a anunţat vineri că echipa de pompieri din partea României care va pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie va acţiona în zonele indicate de autorităţile elene pe o perioadă de 10-14 zile. "România este alături de Grecia în aceste momente dificile", subliniază el. Comandantul misiunii în Grecia a precizat că din inspectoratele judeţene au fost selectaţi cei mai buni pompieri pe partea de stingere a incendiilor de pădure, respectiv vegetaţie uscată.

Incendii violente continuă în Grecia sâmbătă, pentru a 11 zi consecutiv, după ce au provocat moartea a două persoane vineri şi au cauzat evacuări masive, scrie AFP. Cel puţin 1.450 de pompieri greci, ajutaţi de colegi din alte ţări, continuă lupta cu cinci focare majore în nordul Atenei, pe insula Evia, la 200 de kilometri est de capitală, şi trei incendii în Peloponez, la vest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pompierii români care urmează să ajute la stingerea incendiilor din Grecia au ajuns în Atena