Antena Meniu Search
x

Video Prăpăd în Reșița, după o rupere de nori. Șuvoaiele au luat pe sus mașini și au devastat gospodării din oraș

O rupere de nori a făcut prăpăd în orașul Reșița, luni după-amiază. Șuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale. Județele Timiș și Caraș-Severin se află sub avertizare hidrologică de inundații, până luni la ora 22:00.

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 17:28

Vezi și

Pe imaginile filmate de localnici se poate observa cum mai multe mașini au fost luate pe sus de șuvoaiele ce au măturat străzile orașului. De asemenea, mai multe gospodării din zonă au fost inundate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Caraș-Severin, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații:

- 4 străzi din municipiul Reșița

- 3 străzi din cartierul Țerova

Pe acelaşi subiect

- cartierul Doman

- cartierul Secu

Nu sunt persoane în pericol, au transmis cei de la ISU Caraș-Severin. Pompierii din zonă au fost chemați de acasă pentru a interveni. "La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situaţiei actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate", a transmis ISU Caraş-Severin.

Pericol de inundații în Timiș și Caraș-Severin. A fost emis Cod Portocaliu

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează că este pericol de inundații pe mai multe râuri din județele Timiș și Caraș-Severin. Specialiștii au emis un cod portocaliu. Avertizarea este valabilă luni, până la ora 22.00.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație", se arată în mesajul institutului.

Sunt vizate râurile din „bazinele hidrografice Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, județele Timiș și Caraș – Severin”, au explicat specialiștii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bârzava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Secu – amonte S.H. Moniom, au precizat reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Prăpăd în Reșița, după o rupere de nori. Șuvoaiele au luat pe sus mașini și au devastat gospodării din oraș