Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pregătirile pentru Rusaliile catolicilor au intrat în linie dreaptă. La Şumuleu Ciuc sunt aşteptaţi 300.000 de pelerini

La pelerinajul de la Şumuleu Ciuc sunt aşteptate aproape 300.000 de persoane. Sărbătoare, închinată Fecioarei Maria, are şi un motto special - reînnoirea prin credinţă. Zeci de voluntari muncesc din zori şi până seara pentru ca totul să fie perfect sâmbătă. 

de Redactia Observator

la 15.05.2024 , 07:42

Mai sunt doar două zile până când primii credincioşi vor ajunge la Şumuleu Ciuc, pentru Rusaliile catolicilor. Iar pregătirile sunt în toi, mai ales că faţă de anii trecuţi regulile s-au mai modificat. "Deja am definit trasele de parcare, de intrare a maşinilor, de fluidizare a traficului atât celor care vin din sud, vest, dinpre ardeal sau nord sau chiar dinspre est", a declarat primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila.

Primii 300 de pelerini vor ajunge vineri seară la Şumuleu. Aceştia vin călare şi vor fi însoţiţi de secretarul de stat responsabil cu politica naţională în cancelaria premierului Ungariei. "Aduc şi acele panglici cu rugăciuni care sunt trimise de pe tot mapamondul. Din Australia până în America de Nord, Ungaria, Serbia, oriunde trăiesc maghiari trimit cu pelerinajul călăreţilor panglici cu rugăciuni care trebuie să ajungă cu o zi înainte în Şaua Şumuleului", spune Korodi Attila.

Mottoul pelerinajului din acest an este unul special - reînnoirea prin credinţă. "Este un citat din scrisoarea către Efeseni şi eu sper ca preasfinţitul Felföldi László să ne îndrume spre acest drum care este reînnoirea. Slujba va fi oficiată de preasfinţitul Felföldi László, episcopul diecezei romano-catolice de Pécs", explică părintele Timár Sándor Asztrik.

Vezi și

Aproape 300.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, care are o istorie de peste 450 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Pregătirile pentru Rusaliile catolicilor au intrat în linie dreaptă. La Şumuleu Ciuc sunt aşteptaţi 300.000 de pelerini