Antena Meniu Search
x

Video Premieră în România: "gigantul" Antonov AN-225 Mriya a aterizat pe Otopeni. E singurul avion din lume, de acest tip, rămas operaţional

Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion cargo din lume, a aterizat la Bucureşti. Aeronava a venit din Austria şi va efectua două zboruri cargo, vineri, respectiv duminică, pe ruta Bucureşti - Riyad (Arabia Saudită).

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 16:50

Vezi și

Antonov AN-225 Mriya a aterizat în jurul orei 15:00 şi este pentru prima dată când ajunge în România. Fiind singurul model rămas operaţional, avionul gigant a efectuat doar câteva zeci de zboruri în ultimii ani. Mryia, care în ucraineană înseamnă vis, a avut primul zbor în decembrie 1988. Antonov AN-225 Mriya este singurul avion cargo rămas în serviciul comercial. La sfârşitul anilor '80 a început construcţia unui al doilea model, însă din motive financiare proiectul a fost oprit.

Antonov AN-225 Mriya a fost supranumit "Gigantul Cerului"

Antonov AN-225 Mriya a fost supranumit "Gigantul Cerului" şi are 6 motoare care îi oferă o viteză de 850 km/h. Măsoară 84 de metri lungime, iar deschiderea aripilor este de 88 de metri. Fiind cel mai mare avion cargo din lume, Antonov AN-225 Mriya este folosit pentru transporturi comerciale cu gabarit depăşit, de până la 250 de tone. Poate transporta aparatura militară sau chiar alte avioane. O astfel de aeronovă nu poate ateriza pe o pistă mai mică de 3,5 kilometri. Antonov AN-225 Mriya a aterizat pe pista Nord a Aeroportului Otopeni, o cale de rulare care depăşeşte cu puţin 4 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Premieră în România: "gigantul" Antonov AN-225 Mriya a aterizat pe Otopeni. E singurul avion din lume, de acest tip, rămas operaţional