Antena Meniu Search
x

Preot din Vaslui, acuzat de enoriași că a dat în patima păcănelelor, după ce a împrumutat bani de la ei și a uitat să-i mai înapoieze

Un preot din Vaslui este bănuit de enoriași că a căzut în patima păcănelelor, după ce a împrumutat sume mari de bani de la ei și a uitat să le mai dea înapoi.

de Monica Palade

la 19.07.2023, 15:54

Preot din Vaslui, acuzat de enoriași că a dat în patima păcănelelor, după ce a împrumutat bani de la ei și a uitat să-i mai înapoieze - Shutterstock

De cealalaltă parte, popa se apără și spune că, de fapt, adevărul este altul. A împrumutat bani de la un cămătar pentru o casă și că a luat banii ca să poată să își achite datoria care devenea tot mai mare.

A dat în patima păcănelelor

20 de localnici susțin că parohul din Hălărești și Siliștea, comuna Iana, le-a cerut bani cu împrumut. De la o bătrână, care a murit, omul cu sutană ar fi luat 21.700 de lei, bani pe care nu i-a mai dat femeii. Acum rudele care o moștenesc vor să își primească banii.

“Este adevărat că am datorii mari la oameni, dar mi-am cumpărat o casă și m-am încurcat cu un cămătar! Din cauza asta nu am putut să dau oamenilor înapoi banii! Dar ștați liniștiți, că am vorbit cu oamenii și urmează în cel mai scurt timp să îmi vând apartamentul și o să dau bănuții oamenilor înapoi! Despre asta este vorba! Au fost niște sume pe care a trebuie să le dau omului acesta, cămătarului, pentru că nu m-am descurcat să-i dau la timp și s-a ajuns la o sumă consistentă și pierdeam apartamentul. Și atunci a trebuit să mă împrumut, din stânga, din dreapta, ca să-i dau cămătarului dijma. Din cauza asta am ajuns în situația de față. Înțeleg că oamenii de unde am împrumutat bani sunt nemulțumiți, dar am să vorbesc cu ei și am să le spun că le dau banii înapoi. Recunosc, am făcut o greșeală, într-adevăr, pe care mi-o asum. Faptul că se aude că joc la păcănele nu este real!”, a declarat preotul pentru Vremea Nouă.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor au aflat de controversele din jurul preotului și au precizat că vor analiza cazul și vor lua măsuri în consecință.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Evenimente » Preot din Vaslui, acuzat de enoriași că a dat în patima păcănelelor, după ce a împrumutat bani de la ei și a uitat să-i mai înapoieze