Antena Meniu Search
x

Video Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, rămâne sub control judiciar. Magistraţii au respins cererea de arestare preventivă

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

De Redactia Observator la 26.09.2022, 14:00
Vezi și

La intrarea şi ieşirea din sala de judecată, preotul a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. În acest weekend, mai multe posibile victime ale preotului ar fi depus plângere la poliţie împotriva lui. Preotul Visarion Alexa a recunoscut săptămâna trecută că a păcătuit şi a agresat sexual o enoriaşă, chiar cu o zi înainte de Paşte. Arhiepiscopia Bucureştiului i-a interzis duhovnicului să mai îmbrace sutana de preot.

Arhiepiscopia Bucureștilor: Visarion Alexa şi-a recunoscut vinovăţia. Primele măsuri luate împotriva duhovnicului

Acuzat de abuz sexual de mai multe femei, Visarion Alexa s-a spovedit în faţa mai marilor bisericii şi şi-a recunoscut vinovăţia. Până la judecata de apoi, vin deja sancţiuni pe pământ. Arhiepiscopia Bucureştiului a anunţat primele măsuri luate împotriva duhovnicului. 

''Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii'', a transmis, joi, Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.  

''Odată cu pronunţarea sentinţei judecătoreşti de la sfârşitul perioadei de control judiciar, ţinând cont riguros de motivaţia sentinţei şi de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancţiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancţiuni direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar'', se mai arată în comunicat.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, rămâne sub control judiciar. Magistraţii au respins cererea de arestare preventivă