Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prima zi de lucrări la Pasajul Unirii a adus pe şantier muncitori de la trei firme: "Ca să construim trebuie să stricăm mai întâi"

Pasajul Unirii a fost închis, aşa că a apărut un nou haos pe străzile din centrul Bucureştiului. 60 de mii de maşini care treceau zilnic prin subteran acum se înghesuie la suprafaţă. Rutele ocolitoare nu prea funcţionează pentru că marile bulevarde din zonă erau oricum aglomerate. Lucrările ar urma să fie finalizate în septembrie.

de Redactia Observator

la 20.06.2022 , 19:44

60.000 de maşini treceau zilnic prin pasajul subteran din piaţa Unirii. "Aproape toţi o să se îngrămădească pe la suprafaţă. O să ocolească pe bulevardele, în special, pe bulevardele mari adiacente. De la Şoseaua Ştefan cel Mare până pe partea asta, pe Izvor Calea 13 Septembrie. Mulţi o să vină şi pe străduţe dar problema cu străduţele este că, la un moment dat trebuie să dai şi prioritate, celor care vin pe principală. Şi atunci se aglomerează şi străduţele. Deci, în esenţă, nu prea ai rute ocolitoare", a declarat Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura.

Primarul Sectorului 4 promite că nu va exista nici măcar o zi de întârziere

Ca să se ţină de promisiunea că lucrările vor fi gata până în toamnă, se va lucra şi în timpul nopţii. Veste nu chiar grozavă pentru cei care locuiesc în zonă. Prima zi de lucrări a adus în pasaj angajaţi de la trei firme. "Ca să construim trebuie să stricăm mai întâi. Se vor folosi mortare speciale de înaltă rezistenţă pentru reparaţii, după ce se va pune partea de structura la punct se va trece la refacerea părţii carosabile", a declarat Raul Crângaşu, director tehnic. "După ce desfacem granitul vom executa reparaţii cu mortare speciale  in locurile unde sunt probleme ale structurii si vom injecta răşine poxilice pentru stoparea infiltraţiilor", a declarat Alexandra Pascu, reprezentant companie.

Vezi și

Potrivit proiectului, lucrările ar trebui finalizate în două luni, iar primarul Sectorului 4 dă asigurări că nu va fi nicio zi întârziere. "Este un angajament pe care il iau si anume acela de a finaliza lucrarile pana la începutul şcolii", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4. "Eu sper să fie gata în septembrie", a declarat Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura. După finalizarea pasajului, următoarea etapă este consolidarea planşeului. Potrivit analizelor făcute de specialişti, are un grad de risc de 4 din 5.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Prima zi de lucrări la Pasajul Unirii a adus pe şantier muncitori de la trei firme: "Ca să construim trebuie să stricăm mai întâi"