Antena Meniu Search
x

Video Primele containere inteligente de selectare a gunoaielor vor fi date în folosinţă în trei judeţe. Costul total al proiectului: 1 miliard de lei

Peste 8.000 de insule ecologice digitalizate vor fi date în folosință, în România. În curând vom avea pe străzi containere inteligente cu ajutorul cărora vom putea colecta selectiv deșeurile.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.02.2023, 08:46

Vezi și

Primele insule ecologice sau mai bine zis containere inteligente trebuie montate până anul viitor, iar valoarea totală a proiectului este de un miliard de lei. Primarii au reuşit însă să acceseze doar jumătate din această sumă. Ministerul Mediului spune că va exista în curând o nouă sesiune de finanţare, astfel încât să poată depune cereri şi primarii care nu au reuşit până acum. Cele mai multe astfel de containere inteligente vor fi montate în judeţele Hunedoara, Cluj şi Constanţa, peste 450 în fiecare judeţ.

Aceste pubele ecologice nu au fost alese pentru estetică, ci pentru utilitate. Ceea ce se vede la suprafaţă este doar o mică parte a sistemului, pentru că în subteran se află cu adevărat containerul. În acest fel se evită atât vandalismul, cât şi mirosurile neplăcute. În zonele rezidenţiale pot fi deschise doar cu o cartelă de acces. Un alt lucru important e că au un sistem inteligent prin care cei care se ocupă de golirea containerelor pot vedea în timp real nivelul de umplere. Dacă nivelul a depăşit 90%, aceste containere nu mai pot fi nici măcar deschise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Primele containere inteligente de selectare a gunoaielor vor fi date în folosinţă în trei judeţe. Costul total al proiectului: 1 miliard de lei