Antena Meniu Search
x

Primul cutremur în 2017! România zguduită din nou de un seism produs în zona Vrancea

INFP a anunţat primul cutremur pe 2017 în România, un seism de 2.6 grade pe scara Richter, produs în zona Vrancea.

INFP a anunţat primul cutremur pe 2017 în România, un seism de 2.6 grade pe scara Richter, produs în zona Vrancea.

Seismul s-a produs la o adâncime de 79 de kilometri, în judeţul Vrancea. Cele mai puternice cutremure care au zguduit România, au avut loc pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, având magnitudinea de 5,3 grade pe Richter și pe 28 decembrie, tot în Vrancea și de magnitudine similară, 5,3 grade, la ora locală 1:20.

Numai în luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat, în România s-au produs 28 de cutremure cu magnitudini între 2 și 5,3 grade pe scara Richter.

Activitatea seismică a fost una foarte intensă în anul 2016, în comparaţie cu 2015, motiv pentru care Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului intenţionează să instaleze mai multe echopamente pentru studierea mişcărilor telurice, spune directorul general al INFP, Constantin Ionescu.

"Vrem să instalăm în jur de 300-400 de echipamente de ultimă generație, față de circa 150, câte sunt acum la nivelul întregii țări, pentru a studia mai bine activitatea, mai ales în zona Vrancea. Aceste echipamente măsoară undele pământului. Instalând mai multe, putem face o radiografie 3D și putem spune astfel care e falia, cum se mișcă, cum este stratificat pământul, care sunt straturile de roci, unde apar fiscurile. Astfel, vom putea spune mai bine care sunt fenomenele", a explicat oficialul INFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primul cutremur în 2017! România zguduită din nou de un seism produs în zona Vrancea