Antena Meniu Search
x

Video Procurorii DNA, la sediul Primăriei Capitalei. Nicuşor Dan, chemat de urgenţă la sediu: ar fi vorba despre mai multe documente semnate în fals

Procurorii DNA au descins, astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, după mai multe plângeri depuse de fostul arhitect şef al instituţiei. Ar fi nereguli cu mai multe autorizaţii de construcţie emise de instituţia condusă de Nicuşor Dan.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.07.2023, 14:01

Vezi și

Procurorii DNA au ajuns în această dimineaţă la sediul Primăriei Capitalei, la ora 09:00, şi au făcut verificări prin documentele de la Biroului de Urbanism, Corpul de Control al primarului general, Biroul Adminstratorului Public, precum şi biroul primarului general Nicuşor Dan. Acesta din urmă nu se afla în sediul instituţiei atunci când au venit procurorii, astfel că a fost chemat de urgenţă.

Ar fi vorba despre autorizaţii de construcţii semnate în fals, adică semnate doar de adjunctul arhitectului şef de la acea vreme, nu şi de arhitectul şef al Bucureştiului. Adjunctul ar fi avizat 260 de PUZ-uri, PUD-uri şi avize de construcţie fără semnătura arhitectului şef. Vorbim despre o serie de documente ce au fost emise în lunile aprilie şi mai ale acestui an, astfel că arhitectul şef de la acea vreme a sesizat Prefectura şi a depus şi o plângere la DNA.

În urma sesizării sale, Prefectura a dispus un control la ISC, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a venit şi a căutat prin documente la Primăria Capitalei luna trecută de trei ori pentru a vedea cine a semnat. În continuare se fac verificări, procurorii sunt la Primăria Capitalei de 4 ore, iar dosarul deschis este IN REM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Procurorii DNA, la sediul Primăriei Capitalei. Nicuşor Dan, chemat de urgenţă la sediu: ar fi vorba despre mai multe documente semnate în fals