Antena Meniu Search
x

Un proiectil din al Doilea Razboi Mondial a fost gasit in gara din Arad

Un proiectil din al Doilea Razboi Mondial a fost gasit, vineri, in gara din Arad, de o echipa de pirotehnisti, dupa ce a fost descoperit de niste muncitori in timpul schimbarii unor linii

Muncitorii care faceau sapaturi in Gara Arad pentru schimbarea unor linii de tren au sunat la 112 pentru a anunta prezenta munitiei. O echipa de pirotehnisti a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad a mers la fata locului pentru a ridica obiectul exploziv, care are o lungime de aproximativ 25 de centimetri, informeaza Mediafax.

Autoritatile au format o zona de siguranta pe o raza de 250 de metri, insa interventia nu a impus evacuarea calatorilor si nu a afectat mersul trenurilor, intrucat proiectilul a fost descoperit pe una dintre liniile dezafectate temporar, pentru lucrari de modernizare.

"Este vorba de un proiectil de aruncator de calibru 82 care dateaza, cel mai probabil, din al Doilea Razboi Mondial. Exista un real pericol de explozie la manipularea incorecta a munitiei de acest fel, pentru ca poate sa aiba focosul intact", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arad, George Plesca.

Munitia a fost ridicata, urmand sa fie transportata pentru detonare intr-un poligon din judet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un proiectil din al Doilea Razboi Mondial a fost gasit in gara din Arad