Antena Meniu Search
x

Video Protest în faţa Guvernului. Sindicalişti BNS cer aplicarea Legii Salarizării, dar şi alte măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice ale războiului

A fost protest astăzi în faţa Guvernului, iar la această oră mii de sindicalişti BNS au pornit în marş spre Piaţa Constituţiei. Manifestanţii cer aplicarea Legii Salarizării, dar şi alte măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice ale războiului. Creşterea salariilor este principala revendicare.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 13:52

Vezi și

Alexandra Marin, reporter Observator: Protestul a început la ora 11:00 în Piaţa Victoriei, acolo unde s-au strâns câteva mii de persoane care au scandat diferite sloganuri prin care solicitau creşterea salariilor. După care au pornit în marş pe Calea Victoriei acolo unde se află în acest moment urmând ca mai apoi să ajungă în Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până în jurul orei 15:30. Una dintre soluţiile pe care aceştia le-au găsit cu privire la majorarea salariilor este şi reducerea impozitului pe venit astfel încât salariatul să rămână cu un Net mult mai mare în mână şi să poată suporta toate creşterile de preţ din ultima perioadă. De altfel, ei mai solicită şi găsirea unei soluţii cu privire la criza energetică, dar şi criza alimentare prin care trece România. Totodată şi compensarea tuturor efectelor negative pe care războiul din Ucraina le-a creat inclusiv în ţara noastră. BNS susţine că până la ora 15:30, atunci când se va încheia adunarea publică ar urma să se adune până la 5.000 de persoane. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La rândul său, Jandarmeria Capitalei a anunţat că va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă, respectiv pentru a asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de către Blocul Naţional Sindical în intervalul orar 11:00-15:30.

„Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, au transmis ace;tia.

Potrivit Jandarmeriei, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Protest în faţa Guvernului. Sindicalişti BNS cer aplicarea Legii Salarizării, dar şi alte măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice ale războiului