Antena Meniu Search
x

Video Protest la Înalta Curte de Casație și Justiție din București. Grefierii, scoși în stradă de salariile care nu le-au fost achitate complet și de condițiile de muncă

Peste 1.000 de grefieri au protestat azi în Bucureşti şi au înconjurat clădirea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu le sunt plătite integral salariile de mai bine de 7 luni şi că nu au suficiente resurse materiale pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale. Oamenii se plâng şi că orice dialog  cu reprezentanţii Curţii Supreme le-a fost refuzat.

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 22:07

Vezi și

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în semn de nemulţumire faţă de faptul că nu au fost asigurate fondurile necesare pentru plata integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială.

Sindicatul Naţional al Grefierilor din Justiţie "Dicasterial" solicită plata integrală a salariilor şi achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

"Luni, 4 decembrie 2023, începând cu ora 12,00, SNGJ Dicasterial organizează miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, faţă de neplata integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială şi faţă de lipsa resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat dialogul şi nu a emis un comunicat oficial cu privire la aspectele reclamate, ceea ce confirmă acuzele aduse de organizaţia noastră sindicală. De aceea, a venit vremea să cerem explicaţii şi din stradă! Vor fi prezenţi grefieri din întreaga ţară. Sperăm că preşedintele ÎCCJ nu va ignora mulţimea nemulţumită ce va face gălăgie sub geam şi va chema la discuţii delegaţia organizaţiei noastre sindicale", susţine Dicasterial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Protest la Înalta Curte de Casație și Justiție din București. Grefierii, scoși în stradă de salariile care nu le-au fost achitate complet și de condițiile de muncă