Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, şeful DSU: "Ne îngrijorează că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut, vineri seara, o serie de precizări importante în legătură cu evoluţia pandemiei de coronavirus în România.

de Redactia Observator

la 14.08.2021, 07:21

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă îi îndeamnă pe români să continue să se vaccineze împotriva Covid-19
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă îi îndeamnă pe români să continue să se vaccineze împotriva Covid-19 - Hepta
  • Raed Arafat mizează, în continuare, pe vaccinarea anti-Covid-19.

Printre altele, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că "ne îngrijorează că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început. Avem un procent important din populaţie încă nevaccinat".

Conform news.ro, Raed Arafat a transmis, la o cunoscută emisiune de televiziune, că nu înţelege decizia populaţiei de a nu utiliza această armă împotriva Covid-19 "deşi ştim că varianta Delta are un comportament mult mai agresiv, se răspândeşte mult mai agresiv şi studiile arată că are un efect mai serios la copii".

Raed Arafat mizează pe vaccinarea anti-Covid-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă trage un semnal de alarmă mai ales în condiţiile în care "ieri vorbeam cu un coleg din Statele Unite şi mi-a spus că în State sunt cam 500 de copii la Terapie Intensivă – bine, erau 50 de milioane de copii, mi-a spus din 50 de milioane nu e mult, dar e un lucru pe care nu l-au văzut până acum. În România avem doi tineri care au decedat la Spitalul Babeş şi îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi".

Concluzia lui Raed Arafat este cât se poate de clară: "Arma pentru a combate pandemia o avem. Avem vaccin, este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, şeful DSU: "Ne îngrijorează că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început"