Antena Meniu Search
x

Reacţia Ministerului Educaţiei, în cazul elevului de 10 ani, violat de două ori în baia Şcolii "Nicolae Titulescu" din Bucureşti

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei afirmă că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) verifică modul în care conducerea Şcolii "Nicolae Titulescu" a gestionat cazul unui elev de 10 ani care ar fi fost violat, de două ori, în incinta instituţiei şi măsurile dispuse. "Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării. În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă", transmite ministrul Ligia Deca.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 17:47

Ligia Deca: Am solicitat ISMB să transmită concluziile

Un reprezentant al Ministerului Educației a mers la școala din București unde un elev din clasele primare ar fi fost violat de două ori, în toaletă.

Elevul violat în baia şcolii: reacţia Ministerului Educaţiei

"Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind suspiciunea producerii unor fapte reprobabile în incinta unei unităţi de învăţământ din Municipiul Bucureşti, un reprezentant al Ministerului Educaţiei s-a deplasat în cursul dimineţii de astăzi, 4 martie, în şcoala în cauză, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti", a transmis, luni după-amiază, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate de news.ro, cazul este preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. "În acelaşi timp, în limitele sale de atribuţii, o echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti verifică atât modul în care conducerea unităţii de învăţământ a gestionat acest caz, cât şi măsurile dispuse de aceasta, conform competenţelor ce îi revin, în vederea soluţionării aspectelor semnalate", au arătat reprezentanţii ministerului.

"Violenţa, agresiunile şi comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu şcolar sănătos şi sigur. Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării. În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă, care stabileşte foarte clar paşii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinţi", a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit comunicatului.

Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta şcolii, de colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani. Conducerea Şcolii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” a susţinut că primul dosar a fost clasat, al doilea fiind în curs de investigare. Părinţii mai multor elevi au protestat, luni dimineaţă, în faţa unităţii şcolare, nemulţumiţi de atitudinea conducerii şcolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Reacţia Ministerului Educaţiei, în cazul elevului de 10 ani, violat de două ori în baia Şcolii "Nicolae Titulescu" din Bucureşti