Antena Meniu Search
x

Video Reacția școlii din Târgoviște la cazul elevului de 12 ani tăiat cu briceagul de un coleg de clasă

Încă un incident revoltător aduce în actualitate un fenomen periculos tot mai prezent în şcoli. După o ceartă, un elev de clasa a 7-a şi-a înjunghiat colegul cu un briceag, într-o şcoală prestigioasă din Târgovişte. Din fericire, rana nu a fost una gravă, iar băiatul de 12 ani a fost externat după ce a fost îngrijit de medici. Reprezentanţii şcolii spun că nu au cum să percheziţioneze elevii, pentru a se asigura că nu au arme albe. Cazul este investigat acum de poliţie.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 13:42

Vezi și

Incidentul a avut loc într-o sală de curs a prestigiosului liceu de arte Bălaşa Doamna din Târgovişte. Elevii de clasa a şaptea s-ar fi încăierat, iar la un moment dat, unul dintre ei a scos un briceag. În urma loviturii, băiatul de 12 ani a fost rănit în zona coapsei.

Elevul de 12 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale

Incidentul i-a uimit pe profesori, care spun că niciunul dintre elevi nu mai crease până acum vreo problemă.

Marian Dobrescu, director liceul de arte Bălaşa Doamna: ”Noi nu putem să facem o percheziţie copiilor care intră în şcoală. Din discuţiile pe care le-am avut cu el spunea că vrea să-l dea altcuiva care ştia că face o colecţie. Din păcate, însă, lucrurile nu au stat în felul acesta”.

Pe acelaşi subiect

Imediat după încăierare, unul dintre profesori a chemat ambulanţa, iar elevul rănit a fost transportat la spitalul judeţean de urgenţă din Târgovişte. Tăietura elevului a fost una uşoară şi nu a fost nevoie de internare. Directorul liceului a demarat o anchetă internă.

Marian Dobrescu, director liceul de arte Balasa Doamna: ”Noi la nivelul scolii am stabilit sa facem o comisie care sa ancheteze ceea ce s-a întâmplat”

Elevul agresor nu va fi exmatriculat

Inspectoratul şcolar susţine că varianta exmatriculării elevului agresor este exclusă, pentru că i-ar fi încălcat dreptul la educaţie.

Cătălina Homeghiu, inspector general inspectoratul școlar Dâmbovița: ”Nu exista exmatriculare, vorbim despre învățământ obligatoriu. De aceea spun că cea mai importantă este consilierea pentru acești copii și ulterior să vorbim despre sancțiuni”.

Ambii elevi vor fi consiliaţi de un psiholog. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi port fără drept de obiecte periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția școlii din Târgoviște la cazul elevului de 12 ani tăiat cu briceagul de un coleg de clasă