Antena Meniu Search
x

Video "Astăzi o să-ţi sparg capul!" Un elev din Harghita, snopit în bătaie în faţa şcolii, refuză să mai meargă la cursuri: "Nu puteam, mamă, să fac nimic"

Şcoala românească, ring de box pentru elevi. Asta se întâmplă la nici o săptămână de la începerea cursurilor. În imaginile venite pe Fii Observator, copiii îşi împart pumni şi picioare fără milă, în timp ce colegii lor îi aplaudă şi îi încurajează de pe margine. Victimele trăiesc în teroare. De teama agresorilor şi de ruşinea colegilor, chiar refuză să mai meargă la şcoală. 

De Redactia Observator la 21.09.2021, 19:21
Vezi și

N-ai vrut să închizi uşa! Ridică-te în picicoare! Hai! Direct! Hai, direct, la box!

Bătaia, demnă de un film de acţiune, are loc într-o sală de clasă. Protagonişti sunt câţiva elevi de clasa a opta şi a şaptea. Unul dintre băieţi s-ar fi enervat că un coleg de şcoală nu a vrut să închidă uşa. În imagini, se vede cum adolescentul stă liniştit în bancă. Bătăuşul se apropie, începe să-l şicaneze şi să-l îmbrâncească. Apoi, îl loveşte fără milă, cu pumnii şi picioarele. 

Aşa, aşa! Cum v-am învăţat eu! Tare, tare, dă-i! Geanule, în tine am încredere, în tine!

Elevii aplaudă ca şi cum ar fi la un spectacol în ring. Încă doi se năpustesc asupra lui. Bietul copil cade pe podea sub ploaia de lovituri. Bătăuşii nu sunt la prima abatere.

Pe acelaşi subiect

Daniela Truț, diriginta elevului bătut: Provin din familii dezorganizate. Am fost şocată, nu mi-am putut imagina că nişte copii ar putea să reacţioneze în felul acesta. Elevul agresat este un copil cuminte, liniştit. 

Lucian Donțu, directorul liceului: Sunt elevi-problemă, care au fost sancţionaţi pe parcursul activităţii şcolare şi anul trecut. 

Copilul bătut este crescut de bunic, în timp ce părinţii sunt la muncă în străinătate. Bătrânul a făcut deja o plângere la poliţie. 

Bunicul elevului bătut: El fiind un băiat mai liniştit, nu s-a băgat în gaşca lor. Tot au căutat să se lege de el. 

O anchetă a fost deschisă şi de Inspectoratul Şcolar din Arad

Bătăile între copii sunt iar la ordinea zilei. În Harghita, un elev refuză să mai meargă la cursuri după ce a fost bătut în faţa şcolii. 

S-a dus agresorul la băiatul meu în clasă şi i-a zis: "Astăzi o să-ţi sparg capul!"

L-a aşteptat după ore şi l-a secerat sub lovituri teribile. În imagini se vede că băiatul nu ripostează nicio secundă. Încearcă, disperat, să-şi acopere capul din avalanşa de palme şi pumni. 

Mama băiatului bătut: Doar în cap îi dădea. Mi-a zis băiatul: nu puteam, mamă, să fac nimic, deja eu ameţeam.

Mama a făcut deja plângere la poliţie, însă îi este frică de familia bătăuşului. Ar fi oameni influenţi în oraş şi se teme că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru ce i s-a întâmplat copilului ei. 

Directorul şcolii spune că agresorul este la prima abatere. 

Tifan Iren, director școală: N-a fost agresiv până acum. Nu a bătut pe nimeni. 

Băiatul agresat a fost deja consiliat de un psiholog, iar mai mulţi poliţişti au mers la şcoală pentru a se asigura că o astfel de grozăvie nu se va repeta.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Fii Observator » "Astăzi o să-ţi sparg capul!" Un elev din Harghita, snopit în bătaie în faţa şcolii, refuză să mai meargă la cursuri: "Nu puteam, mamă, să fac nimic"