Antena Meniu Search
x

Trei adolescenţi de 14 ani, arestaţi pentru uciderea unui băiat cu autism. Tânărul de 13 ani a fost ademenit şi înjunghiat într-un parc din Anglia

Trei tineri britanici, implicaţi în uciderea unui adolescent cu autism au fost condamnaţi la peste 10 ani închisoare de către judecătorii britanici.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 09:33

Adolescentul de 13 ani fusese diagnosticat cu autism
Adolescentul de 13 ani fusese diagnosticat cu autism - Twitter

Doi băieţi cu vârste de 14 ani au fost condamnaţi la 12, respectiv 13 ani de detenţie, într-o instituţie pentru infractori tineri, după ce au ucis la începutul acestui an un adolescent cu autism, în vârstă de 13 ani, relatează The Independent.

Olly Stephens a fost lovit şi apoi ucis într-un parc din regiunea Emmer Green, Regatul Unit, în după-amiaza zilei de 3 ianuarie a acestui an. Se pare că acesta a fost ademenit aici de către o fată pe care o cunoştea de mai mult timp, sub pretextul de a veni în ajutorul unui băiat care era umilit într-o discuţie de grup a tinerilor. Adolescenta, care are aceeaşi vârstă cu cea a agresorilor, a fost omul cheie al anchetei şi a recunoscut uciderea băiatului. La rândul ei, pentru complicitate şi aceasta a primit aceeaşi pedeapsă din partea judecătorilor.  

Decizia judecătorului, surprinzătoare pentru familiile agresorilor

În sala de judecată, părinţii victimei au transmis pentru judecători că au fost complet devastaţi după asasinarea fiului lor. "Suntem suficient de puternici pentru a face faţă majorităţii problemelor care ne ies în cale, dar acest lucru ne-a devastat complet. Olly avea foarte multă încredere în oameni, totul făcea parte din viaţa lui. Nu cunoştea niciun sentiment de pericol. A fost un şi iubitor", a spus tatăl lui Olly, Stuart Stephens.

Judecătoarea Heather Norton le-a transmis adolescenţilor că această crimă a fost una extrem de crudă şi totodată inutilă. "Aţi luat o viaţă şi v-aţi distrus viitorul, provocând atât de multă durere atât de multor oameni. Efectele a ceea ce aţi făcut vor rămâne pentru totdeauna în minţile voastre, ale familiilor voastre şi în ale familiei lui Olly", a adăugat judecătoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Trei adolescenţi de 14 ani, arestaţi pentru uciderea unui băiat cu autism. Tânărul de 13 ani a fost ademenit şi înjunghiat într-un parc din Anglia