Antena Meniu Search
x

Rebeca, fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, este în stare critică. Copila a fost operată din nou la Fundeni

Rebeca, fetița în vârstă de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, este în stare critică. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Institutului Clinic Fundeni, acolo unde, la sfârșitul lunii trecute, micuța a fost supusă unui transplant hepatic. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.05.2022, 07:29

Rebeca, fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, este în stare critică. Copila a fost operată din nou la Fundeni
Rebeca, fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, este în stare critică. Copila a fost operată din nou la Fundeni - Profimedia / imaginie ilustrativă

Rebeca s-a simțit mai bine pentru o perioadă.

Din păcate, însă, starea ei s-a agravat în ultimele trei zile. Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti a anunțat, printr-un comunicat, că în cursul zilei de luni, medicii au intervenit din nou chirurgical, după ce au constatat că există complicații ale anastomozei biliare.

"După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă", au transmis reprezentanții Institutului Fundeni.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rebeca a fost supusă unui transplant de ficat. Copila este în stare critică la Fundeni

Reamintim că pe data de 30 aprilie, fetița de cinci ani a fost supusă unui transplant de ficat, de la un donator de 17 ani. Copila trebuia iniţial să primească o bucată din ficatul mamei, care era compatibilă cu ea. "Doar că a apărut aceasta boală Wilson care este genetică şi încă nu mi s-au făcut teste dacă şi eu aş putea să am sau soţul şi de aceea nu puteau să rişte să mă opereze şi pe mine, îmi făcea mie rau şi îi făcea şi ei rău", a declarat atunci Georgiana, mama Rebecăi.

Salvarea Rebecăi a venit de la spitalul judeţean Sfântu Gheorghe, acolo unde, părinţii unui tânăr de 17 ani care a intrat în moarte cerebrală au fost de acord să-i doneze organele. 

Fetiţa a fost operată de 10 medici de la Institutul Fundeni şi spitalul Grigore Alexandrescu, fiind detubată pe data de 11 mai, la două săptămâni după transplant.

Ce este boala Wilson

Boala Wilson este o afecţiune genetică.

Afecțiunea duce la acumularea excesivă a cuprului, ceea ce provoacă insuficienţă hepatică şi leziuni ale altor organe. Transplantul reprezintă în acest caz singura opţiune. Este o maladie rară, care poate debuta în copilărie, cu afecţiuni hepatice, dar şi între 20 şi 40 de ani, când predomină problemele neurologice şi psihiatrice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Rebeca, fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, este în stare critică. Copila a fost operată din nou la Fundeni