Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022: Ce trebuie să facă românii care vor să obțină o zi liberă și să scape de cenzori

Ne pregătim de un nou recensământ. Autorităţile vor să afle care mai este populaţia României, după o pauză de 11 ani. Din martie şi până în iulie, ne vor bate cenzorii la uşă sau ne putem introduce singuri în sistemul online. Pentru acest lucru, statul oferă chiar o zi liberă.

de Adrian Obreja

la 16.01.2022, 20:22

Vezi și

Recensământul ar fi trebuit să aibă loc în 2021, după 10 ani de la precedentul, însă pandemia a dat peste cap planurile autorităţilor. Cum criza sanitară nu a trecut, iar înregistrarea statistică a populaţiei şi locuinţelor trebuie musai făcută, s-a găsit soluţia salvatoare: doritorii se pot introduce singuri în sistem. O variantă sigură pentru cei care vor să păstreze distanţa socială şi care vine la pachet cu un bonus.

Zi liberă pentru cei care participă online la Recensământul din 2022

Pentru a putea primi ziua liberă, cei care participă online la recensământ trebuie să prezinte dovada: codul de confirmare generat de soft. Online-ul nu e însă pentru toată lumea. Cei mai în vârstă se declară adepţii metodei tradiţionale, faţă în faţă cu recenzorul. 

Cetățean: Tehnica avansată ... nu prea ma pricep la tehnică, mai bine să vină acasă, cum suntem la vârsta noastră.

Pe acelaşi subiect

Online sau la uşă, numărătoarea populaţiei va avea loc pe etape

Adrian Obreja, reporter Observator: Recensământul se va desfășura în perioada februarie-iulie anul acesta, astfel: în lunile februarie - martie vor fi colectate datele de la toate unitățile administrativ-teritoriale din țară. După care în perioada martie - mai vor fi strânse informațiile de la cei care au făcut autorecenzarea online. Iar la final, în perioada mai - iulie va fi efectuat recensământul în teren față în față pentru persoanele care nu au făcut acest lucru online. 

La ultimul recensământ din 2011, populaţia stabilă a României era de 20,1 milioane de persoane, în scădere cu un milion şi jumătate faţă de 2002. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Recensământ 2022: Ce trebuie să facă românii care vor să obțină o zi liberă și să scape de cenzori