Antena Meniu Search
x

Video Record absolut: doi sportivi români au străbătut Dunărea în caiac, de la izvor până la vărsare, în doar 24 de zile

Performanţă remarcabilă pentru doi sportivi români. Aceştia au străbătut Dunărea cu caiacul într-un timp record: 24 de zile, de la izvor până la vărsare. Vechiul record, care era de 30 de zile, era deţinut tot de ei.

de Adrian Obreja

la 29.07.2022, 08:33

Vezi și

Aventura vieţii lor a început în Ulm, Germania, în locul unde Dunărea devine navigabilă. Au străbătut opt ţări şi au trecut prin patru capitale, iar acum au ajuns în România, la Galaţi. "Este un obiectiv realizabil. Nu presupune cine ştie ce impediment. Să avem condiţiile meteo de partea noastră", a declarat Alin. Marin şi Alin au ajuns la mal seara trecută. Au pornit la drum la începutul lunii, cu provizii puţine şi-o dorinţă arzătoare: aceea de a-şi bate recordul. Aşa că au urcat în caiace şi au vâslit zilnic peste 100 kilometri.

Şi-au doborât propriul record

"Provizii am avut atâtea cât încap în caiac. Noi le-am împrospătat cam la 4-5 zile de pe la magazinele din apropierea Dunării", a declarat Marin. Au vâslit cât a fost ziua de lungă, iar la lăsarea întunericului au campat pe malul Dunării, pentru a se odihni. Când soarele apărea pe cer, aceştia o luau de la capăt. "Am luat fiecare zi ca atare. Un obiectiv pentru fiecare zi", a declarat Alin.

"Să stai tot timpul în caiac. În poziţia aceasta mai incomodă. Şi să tragi cam 100-120 de kilometri pe zi, nu e uşor", a declarat Valerică Rîmbu - membru Asociația Caiaciștilor din România. Prin această performanţă, cei doi caiacişti şi-au bătut vechiul record, pe care îl stabiliseră în urmă cu 10 ani, când străbătuseră același traseu în 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Record absolut: doi sportivi români au străbătut Dunărea în caiac, de la izvor până la vărsare, în doar 24 de zile