Antena Meniu Search
x

Regele grupării "Scorpionilor", prins în Bacău. Era căutat în Franţa, unde avea mandat european de arestare

Un membru al grupării infracţionale "Scorpionii", care se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, a fost prins, vineri, de poliţiştii din Bacău. Acesta ar fi fost şeful grupării, care a fost ridicată de poliţiştii francezi în noaptea de 26 spre 27 iunie.  Aceștia participau și supravegheau escrocherii de ghicire a viitorului și jocuri de alba-neagra în capitala Franței.  

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 22:36

Regele grupării "Scorpionilor", prins în Bacău. Era căutat în Franţa, unde avea mandat european de arestare - Shutterstock

"La data de 15 septembrie 2023, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu poliţiştii din Moineşti, au desfăşurat activităţi specifice în vederea depistării unui bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internaţional. Cel în cauză se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia, în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune realizată în bandă organizată, realizarea de operaţiuni de jocuri de noroc interzise, spălare de bani, corupţie activă în bandă organizată şi pasivă comisă în bandă organizată, fapte prevăzute de Codul penal francez", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, fiind încarcerată în arestul IPJ Bacău. În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.

Făceau 3.000 de euro pe zi

Anchetatorii francezi estimau că banda avea o cifră de afaceri de aproximativ un milion de euro. Potrivit AFP, ei au obținut suma din această activitate, cu până la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducând până la 3.000 de euro. Câteva sute de mii de euro și dolari au fost confiscate de anchetatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Regele grupării "Scorpionilor", prins în Bacău. Era căutat în Franţa, unde avea mandat european de arestare