Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Regina salatelor împlineşte 100 de ani. A fost inventată de un bucătar italian care rămăsese fără ingrediente

Este regina salatelor şi astăzi împlineşte un secol de când a fost inventată. Salata Caesar este opera unui chef italian, care a rămas fără ingrediente în bucătărie. Din rămăşiţe, bucătarul a încropit un preparat delicios, nelipsit azi din meniurile restaurantelor. La noi, fiecare chef are secretele lui pentru o salată Caesar memorabilă.

de Andreea Gherasim

la 04.07.2024 , 21:20

Reţeta celebrei salate împlineşte astăzi 100 de ani. Legenda spune că salata Caesar a fost inventată de chef-ul italian Caesar Cardini, într-un moment de impas. Rămăsese fără provizii în bucătărie, dar nu a vrut să-şi dezamăgească clienții. Aşa că a improvizat cu ingredientele pe care le mai avea la îndemână. "A fost tot timpul reinventată. Se poate face şi cu creveţi şi cu somon, este o salată versatilă. Este un fel de mâncare săţios care poate înlocui un fel principal", a declarat Andrei Găman, proprietarul unui restaurant.

Pe timpul verii, comenzile pentru acest preparat cresc cu aproape 25%

În 2024, salata Caesar rămâne unul dintre cele mai populare preparate. Conform statisticilor, doar luna trecută în restaurantele din Bucureşti s-au comandat 2000 de salate Caesar pe săptămână. Fiecare chef are secretul lui pentru cea mai bună reţetă. "Ce e important la salata asta - să folosim salată romană , piept de pui proaspăt gătit perfect şi sosul Caesar să fie neapărat cu parmezan proaspăt , cu ouă cu ulei de măsline de bună calitate. O salată Caesar fără crutoane nu iese. Şi cu un pic de parmezan ras aşa la final", a declarat Ştefan Popescu, chef.

Vezi și

"Dressingul pentru salata Caesar provine dintr-o maioneză - un gălbenuş de ou în care poţi să pui puţin ulei, după care pui anşoa, un strop de usturoi, parmezan  şi ăla este dressingul , atât de simplu. Să nu uităm de crutoane - trase la tigaie în puţin unt sare şi ce crezi, puţin usturoi zdrobit ca să îşi împrumute gustul", a declarat Orlando Zaharia, chef. În restaurantele din Bucureşti, preţul mediu pentru o salată Caesar este de 35 lei. Pe timpul verii, comenzile pentru acest preparat cresc cu aproape 25%.

Andreea Gherasim Like

Am ajuns timidă în redacția Observator, cu încredere că aveam să reușesc să îmi demonstrez că nimic nu este imposibil. Sunt aproape 10 ani de când, în fiecare zi, îmi dau seama că iubesc tot mai mult ceea ce fac.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Regina salatelor împlineşte 100 de ani. A fost inventată de un bucătar italian care rămăsese fără ingrediente