Antena Meniu Search
x

Video Regina salatelor împlineşte 100 de ani. A fost inventată de un bucătar italian care rămăsese fără ingrediente

Este regina salatelor şi astăzi împlineşte un secol de când a fost inventată. Salata Caesar este opera unui chef italian, care a rămas fără ingrediente în bucătărie. Din rămăşiţe, bucătarul a încropit un preparat delicios, nelipsit azi din meniurile restaurantelor. La noi, fiecare chef are secretele lui pentru o salată Caesar memorabilă.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 04.07.2024 , 21:20

Reţeta celebrei salate împlineşte astăzi 100 de ani. Legenda spune că salata Caesar a fost inventată de chef-ul italian Caesar Cardini, într-un moment de impas. Rămăsese fără provizii în bucătărie, dar nu a vrut să-şi dezamăgească clienții. Aşa că a improvizat cu ingredientele pe care le mai avea la îndemână. "A fost tot timpul reinventată. Se poate face şi cu creveţi şi cu somon, este o salată versatilă. Este un fel de mâncare săţios care poate înlocui un fel principal", a declarat Andrei Găman, proprietarul unui restaurant.

Pe timpul verii, comenzile pentru acest preparat cresc cu aproape 25%

În 2024, salata Caesar rămâne unul dintre cele mai populare preparate. Conform statisticilor, doar luna trecută în restaurantele din Bucureşti s-au comandat 2000 de salate Caesar pe săptămână. Fiecare chef are secretul lui pentru cea mai bună reţetă. "Ce e important la salata asta - să folosim salată romană , piept de pui proaspăt gătit perfect şi sosul Caesar să fie neapărat cu parmezan proaspăt , cu ouă cu ulei de măsline de bună calitate. O salată Caesar fără crutoane nu iese. Şi cu un pic de parmezan ras aşa la final", a declarat Ştefan Popescu, chef.

Vezi și

"Dressingul pentru salata Caesar provine dintr-o maioneză - un gălbenuş de ou în care poţi să pui puţin ulei, după care pui anşoa, un strop de usturoi, parmezan  şi ăla este dressingul , atât de simplu. Să nu uităm de crutoane - trase la tigaie în puţin unt sare şi ce crezi, puţin usturoi zdrobit ca să îşi împrumute gustul", a declarat Orlando Zaharia, chef. În restaurantele din Bucureşti, preţul mediu pentru o salată Caesar este de 35 lei. Pe timpul verii, comenzile pentru acest preparat cresc cu aproape 25%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Evenimente » Regina salatelor împlineşte 100 de ani. A fost inventată de un bucătar italian care rămăsese fără ingrediente