Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reguli pentru o vacanţă perfectă cu cei mici. Ce nu trebuie să lipsească din trusă atunci când călătorim cu copii

A pleca în vacanţă cu un copil mic poate părea misiunea imposibilă. Însă, cu o planificare atentă vacanţele în familie pot fi chiar distractive. 

de Alex Prunean

la 26.06.2024 , 09:10

Într-adevăr, o vacanţă în care părinţii merg însoţiţi de copii necesită mai multă atenţie la planificare, pentru că cei mici sunt mai sensibili din punct de vedere al sănătăţii şi nimeni nu îşi doreşte să piardă câteva zile de vacanţă din cauza unei dureri şi a unei indigestii.

Ce nu trebuie să lipsească din kit-ul de călătorie

De aceea, spun medicii, e indicat să aibă la ei în vacanţă o mică trusă medicală cu pastile şi medicamente folosite pentru cele mai frecvente afecţiuni, dar nu în cantităţi excesive. Tulburările gastro-intestinale sunt cele mai frecvente în vacanţă, dar respectând câteva reguli de igienă şi o atenţie sporită atunci când alegeţi locurile în care luaţi masa pot fi evitate. Medicii au şi câteva sfaturi pentru părinţii astfel încât vacanţa cu cei mici să fie una perfectă. Oferiţi-le timp pentru climatizare şi nu le încărcaţi programul în primele două zile, dar aveţi grijă şi la hidratarea lor. Evitaţi să le oferiţi ingrediente nepreparate cum ar fi crustacee, dar aveţi grijă şi la gheaţa din băuturi pentru că poate fi de asemenea o sursă de infecţie.

Vezi și

În mod obligatoriu protejaţi-i de soare cu creme, pălării şi ochelari de soare şi evitaţi ieşirile între 11-16. Şi insectele pot strica vacanţa şi tocmai de aceea e bine să folosiţi spray-uri şi creme care să vă protejeze de ele, iar dacă cei mici au tratament pentru boli cronice cu medicamente ce pot fi eliberate doar prin reţetă de la medic e obligatoriu să aveţi cu voi şi reţeta.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Reguli pentru o vacanţă perfectă cu cei mici. Ce nu trebuie să lipsească din trusă atunci când călătorim cu copii