Antena Meniu Search
x

Foto Restaurantul din Sinaia unde 9 elevi şi un profesor au suferit toxiinfecţie alimentară, închis de DSP. 7 copii rămân internaţi

Nouă elevi şi un adult ar fi suferit toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant tip fast-food din Sinaia în timpul unei tabere marţi. În urma evaluării, DSP a decis închiderea localului „La Gigel”. 7 copii au rămas internaţi în spital în urma intoxicării.

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 17:27

DSP Prahova a dispus închiderea restaurantului ”La Gigel” din Sinaia, în urma controlului făcut de urgenţă marţi, după ce zece persoane care au cumpărat mâncare de acolo au început să prezinte semne ale toxiinfecţiei alimentare şi au ajuns la spital.

Informaţia a fost făcută publică de către administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, care anterior declarase că a anunţat DSP în urma incidentului. Cele zece persoane, nouă adolescenţi cu vârste peste 13 ani şi un însoţitor, făceau parte dintr-un grup mai mare, care se află în tabără pe Valea Prahovei venind din judeţul Teleorman.

7 copii, internaţi în spital

Ei au ajuns la spital, marţi, începând cu ora 13:13, având aceleaşi simptome, respectiv vărsături şi scaune moi, ca urmare a consumului de produse alimentare, de la un operator de pe raza oraşului.

”Ulterior evaluării clinice şi integrării rezultatelor investigaţiilor paraclinice şi imagistice, aceştia au beneficiat de tratament adecvat şi personalizat nevoilor şi stării fiecăruia în parte, 7 dintre copii au rămas internaţi pentru supraveghere şi continuarea tratamentului în cadrul Secţiei Pediatrie – Spital orăşenesc Sinaia, alţi 2 copii au plecat cu recomandări şi reţete prescrise de medicul pediatru, iar pacientul adult a refuzat transferul la Secţia Boli infecţioase Spital Judeţean Ploieşti, optând pentru a reveni la cazare cu recomandări şi reţetă din partea medicilor spitalului Sinaia. Până la ora 15:30 toţi cei 10 pacienţi au fost echilibraţi hemodinamic şi respirator”, se arată într-o informare a spitalului din Sinaia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Restaurantul din Sinaia unde 9 elevi şi un profesor au suferit toxiinfecţie alimentară, închis de DSP. 7 copii rămân internaţi