Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Revelion în inima Bucovinei cu bucate tradiţionale, datini şi veselie: "Ce simţi aici, n-o să simţi niciodată în altă parte"

A fost o mare de petrecăreţi şi în nordul Moldovei. Bucatele tradiţionale, datinile de odinioară păstrate cu sfinţenie şi voia bună s-au împletit în seara de dintre ani pe meleagurile Bucovinei. Petrecerea a ţinut până în zori. 
 

de Angela Bertea

la 01.01.2023 , 19:23

Când spui Bucovina, spui tradiţii. Jocul caprei şi umblatul cu calul au adus obiceiurile din vechime în această pensiune din Mălini. N-a lipsit nimic de pe mese. Tot ce şi-au imaginat turiştii a apărut ca prin farmec la bufetul în aer liber: brânzeturi delicioase, ceapă verde şi preparate din carne, afumate pe loc. 

Revelion în inima Bucovinei 

Ilie Bilan - măcelar: Durează cam cinci ore afumarea, prima dată punem cotletul, kaizerul, muşchiuleţul.Urmărim să fie toate calde, când le tăiem, clienţii să le mănânce direct de la afumătoare. Aici e un aperitiv, după aia la petrecere o să fie cu meniu de fiţe, cu raţă, somon.  

Vezi și

Marius Scutelnicu, bucătar: O să avem foarte mult peşte, cotlet de mangaliţă de friptură şi două deserturi. Un brownie cu ciocolată şi portocală şi un sortiment cu prăjituri tradiţionale făcute în casă. 

Pe acelaşi subiect

Vedeta meniului a fost carnea de viţel făcută la proţap după un ritual care nu dă greş niciodată.

Ilie Bilan - măcelar: A stat de la ora 09.00 dimineaţa. 12 ore l-am ţinut la foc, a mai stat opt zile la baiţ. Deci e de vinerea trecută, de dinainte de Crăciun. Punem apă, sare, coriandru, foi de dafin boia, usturoi şi tot întors la o zi, două. 

A fost muzică şi au fost dansuri care au prins în hora bucuriei pe toată lumea. 

Turist: Extraordinară atmosferă, cred că gazdele noastre încearcă să completeze lipsa zăpezii şi a frigului cu tradiţii, cu mâncare extraordinar de bună, muzica - nu mai spunem. Ceva de vis, frumos, lume iubitoare. 

Pentru frumuseţea tradiţiilor şi atmosfera incredibilă, şi mulţi străini au ales să petreacă Revelionul în inima Bucovinei. 

Bărbat: Cred că e una dintre cele mai tari locuri în care am fost. Îmi place dansul, îmi plac oamenii, toţi se iubesc unul pe altul, e frumos, iar mâncarea...uimitoare! E foarte frumos să vii să experimentezi un astfel de eveniment. Şi mâncarea foarte bună, toată mâncarea tradiţională. Micii!!!  

Turist: Ce simţi aici, n-o să simţi niciodată în altă parte. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Revelion în inima Bucovinei cu bucate tradiţionale, datini şi veselie: "Ce simţi aici, n-o să simţi niciodată în altă parte"