Antena Meniu Search
x

Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat merge din nou

Medicina a avansat şi a conceput o terapie inovatoare prin care un bărbat, paralizat de la talie în jos, a reuşit să meargă din nou

Medicina a avansat şi a conceput o terapie inovatoare prin care un bărbat, paralizat de la talie în jos, a reuşit să meargă din nou

Fost pompier, Darek Fidya, 38 de ani, a rămas paralizat, în anul 2010. Paralizia a venit în urma unei înjunghieri, care i-a secţionat nervii spinali.

Recent, a devenit primul om din lume care a început să meargă din nou în ciuda handicapului său.

O echipă de medici britanici și polonezi de la University College of London a realizat o procedură care are ca obiectiv refacerea conexiunilor nervoase din măduva spinării. Medicii au extras anumite celule din nasul pacientului pe care, ulterior, le-au înmulțit. Celulele astfel obținute au fost implantate în măduva lui Fidya, cu ajutorul unor microinjecții. Fibrele nervoase secționate au crescut, au umplut spațiul, lucru până acum imposibil.

Succesul înregistrat în cazul lui Fidya va trebui să se repete și în cazul altor pacienți. Pentru a dezvolta această tehnică, este nevoie de o serie de investiții foarte importante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat merge din nou