Antena Meniu Search
x

Obiceiuri de Crăciun, păstrate de sute de ani. Tinerii din Ţara Bârsei se adună la ”Ridicarea bradului”

Fiecare colţ de ţară, cu obiceiul lui de Crăciun! Într-un sat din Braşov, de exemplu, vedeta sărbătorilor de iarnă este un brad falnic.

Vezi și

Fiecare colţ de ţară, cu obiceiul lui de Crăciun! Într-un sat din Braşov, de exemplu, vedeta sărbătorilor de iarnă este un brad falnic. E împodobit de tineri şi ridicat chiar în centru, iar la moment asistă toţi localnicii. Este o tradiţie din Ţara Bârsei, păstrată de sute de ani.

La slujba de Crăciun. Aşa începe ziua pentru locuitorii din Dumbrăviţa, judeţul Braşov. Cu mic cu mare şi îmbrăcaţi în costume populare, toţi se adună la biserică. 

Şi pentru că îşi iubesc atât de mult comuna, nu uită de tradiţia care datează de sute de ani: "ridicarea bradului". Un obicei care e început cu mult înaintea Crăciunului, de către băieţii tineri. 

Iar după ce au câştigat bani din colindat, au cumpărat toate cele necesare împodobirii pomului. Şi au avut ceva de muncă, mai ales că bradul e unul uriaş. Are nu mai puţin de 15 metri. 

După ce pomul de Crăciun e gata, urmează partea cea mai grea. Ridicarea lui, chiar în centrul comunei. Asta după ce bradul a fost condus până acolo de un întreg alai. 

Tinerii au fost răsplătiţi la final cu vin fiert. Dar şi cu laude, din partea spectatorilor. Mai ales că, la momentul ridicării bradului, au luat parte o mulţume de săteni. 

Bradul va rămâne în centrul localităţii până în februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Obiceiuri de Crăciun, păstrate de sute de ani. Tinerii din Ţara Bârsei se adună la ”Ridicarea bradului”