Antena Meniu Search
x

România e țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană

Fenomenul mamelor minore este foarte de greu de ţinut sub control în România. Statisticile arată că suntem ţara europeană cu cele mai multe tinere care au născut la vârste foarte fragede. De exemplu, în Harghita, doar anul trecut, 42 de proaspete mame erau minore, iar cea mai tânără avea 13 ani.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 17:29

Vezi și

Fenomenul mamelor minore este foarte de greu de ţinut sub control în România. Statisticile arată că suntem, în continuare, ţara europeană cu cele mai multe tinere care au născut la vârste foarte fragede. De exemplu, în Harghita, doar anul trecut, 42 de proaspete mame erau minore, iar cea mai tânără a avut doar 13 ani.

Faţă de 2017, anul trecut, în Harghita, numărul mamelor minore a scăzut. Dar diferenţa nu este una considerabilă.

Dacă anul trecut au fost 42 de naşteri înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, cu doi ani în urmă au fost 47 mame care au avut sub 18 ani.

În 2018, 11 dintre minore au avut sub 15 ani atunci când au născut, iar mama cea mai tânără a avut doar 13 ani.

Educaţie sexuală deficitară

În cele mai multe cazuri, tinerele mame erau ataşate de copii, spun medicii. Aşa că, în urma anchetelor făcute obligatoriu de cei de la Protecţia Copilului şi de poliţişti, în cele mai multe cazuri, s-au găsit soluţii ca mama şi copilul să rămână împreună.

Din păcate, acest fenomen al minorelor devenite mame nu este o noutate în România. De nenumărate ori, organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra lui.

Problema este o consecinţă a lipsei accesului la îngrijiri medicale, dar şi, bineînţeles, din cauza educaţiei sexuale deficitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România e țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană