Antena Meniu Search
x

Video România va avea o hartă digitală a apelor minerale. Cât a costat și când va fi lansat proiectul

România va avea o hartă digitală a apelor minerale. Pe lângă cercetări şi cărţi, ţara noastră va avea şi o platformă unde vor putea fi văzute izvoarele balneare din România.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 10.11.2022, 09:08

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: "Inițiatorii proiectului au dat ca exemplu stațiuni vechi, acum uitate, dar care acum au potențial balnear, precum Vâlcele sau Malnaș-Băi din Covasna. Sunt 39 de astfel de localități identificate iar pe lângă ele, pe site vor apărea peste 200 de izvoare cu apă minerală, cele mai multe nevalorificate. În prima fază, harta digitală a apelor minerale va cuprinde localități din Regiunea de dezvoltare Centru. În viitor, vor fi cooptate instituții, administrații locale și universități din toată țara. Organizatorii acestui proiect, finanțat cu 100.000 de lei spun că este foarte important ca pe lângă hărți să existe o «amprentă digitală» a izvoarelor balneare din România, care să ajute publicul și localitățile respective. Platforma se numește «www.balneonet.ro» și poate fi accesată după lansarea oficială de astăzi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » România va avea o hartă digitală a apelor minerale. Cât a costat și când va fi lansat proiectul